StoryEditorOCM
Zanimljivostikuhaju ručak ženama

Trend klečanja se širi među hrvatskim muškarcima: dobro poznata ekipa, naoružana plinskim bocama i slikom Tita, molila da im - uspije gulaš!

Piše L.G./ JL
8. siječnja 2023. - 15:47

"Muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda i molili da gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf. Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu. Puno pusa od Kerekesh Teatra i prijatelja", stoji na Facebook stranici ovog kazališta.

Na telefon smo dobili Jana Kerekeša koji nam je rekao: "To je naša tradicija, okupimo se početkom godine, svi zajedno na vikendici, i uvijek netko od nas kuha. Ove je godine red bio na meni. Sada igramo belu", kaže.

Koliko je klečanje utjecalo na pobjedu u kartanju, a koliko na gulaš, pitamo.

"Moram priznati da mi je gulaš dobro ispao" odgovara.

Jedan od onih koji kleče, pod rukom drži sliku Josipa Broza Tita: "To je bila jedina slika koju smo našli u vikendici, željeli smo i hrvatsku zastavu" kaže dalje naš sugovornik.

Komentari su brojni: "Za to vredi klečat, fino zgleda, dobar tek dečki", "Znači ovo je vrh, ljudi svaka vam čast"...

Kerekesh Teatre vode u Varaždinu naš sugovornik Jan Kerekeš, te Dina Rain i Ljubomir Kerekeš.

Referenca je to na muškarce koji kleče svakog prvog u mjesecu, a koji su rekli da "miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo "Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina", a među ostalim mole da "za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, "za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, "za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu", što su neke od točaka.

25. travanj 2024 04:08