StoryEditorOCM
ZanimljivostiPetak, 21 sat

Tradicionalna rimska svečanost punog mjeseca u jedinom očuvanom rimskom vojnom amfiteatru u Hrvatskoj

Piše šibenski.hr
11. kolovoza 2022. - 11:12

Pod rasplesanim zvjezdanim nebom Burnuma u glazbenom programu manifestacije nastupit će članovi Metaklape, koja tradicionalnu klapsku pjesmu spaja s heavy metal glazbom, i 4 Tenora, dojmljiva klapa snažnog izričaja, na čijem su repertoaru poznate arije, kancone i evergreeni.

Burnumske Ide, glazbeno-scensku manifestaciju koja oživljava običaje iz antičkog doba, stare dvije tisuće godina, iz vremena kada su Rimljani vladali ovim prostorima, obogatit će tradicionalni sajamski program ispred amfiteatra, koji će početi u 20 sati. Osim što će upoznati običaje iz vremena staroga Rima i onodobne zanate, posjetitelji će moći pogledati i vojnu opremu izloženu u rimskom vojnom šatoru ispred amfiteatra.

Cilj održavanja ove manifestacije je upoznavanje posjetitelja i lokalnog stanovništva s izuzetnom vrijednosti arheološkog nalazišta Burnum. Pod vedrim kolovoškim nebom svake se godine rekonstruira povijest ovog kraja u rimsko doba, prikazivanjem života i običaja civilnog pučanstva, ali i nezaobilaznih elemenata legionarskih vještina, upotpunjenim različitim umjetničkim formama koje svoje korijene i tematiku vuku iz toga vremena.

Ulaz je besplatan.

- Pridružite nam se i ove godine u noći punog mjeseca- pozivaju iz NP 'Krka'

27. travanj 2024 22:43