StoryEditorOCM
ZanimljivostiBaba zna najbolje

Svjetski poznati glazbenik bacio se u proizvodnju rakije! Njegova šljivovica nosi ime po najčešćoj psovki u regiji

3. kolovoza 2019. - 19:21

Billy Gould, basis svjetski poznate rock grupe Faith No More, toliko je oduševljen Balkanom i balkanskim običajima da se nedavno bacio i u proizvodnju vlastite rakije.

Jer upravo je običaj ispijanja ove popularne žestice ono što ga uvijek iznova oduševi na putovanjima. Naročito ga oduševljava što se ispija na vjenčanjima, ali i - sprovodima.

Na stranici Faith No More Followers objasnio je što ga je još potaklo na proces: "Brojni ne znaju za to, no desetljećima već putujem na Balkan i zavolio sam njihovu popularnu žesticu zvanu rakija".

Dodaje da nije samo "poludio" za okusom, već i tradicijom duboko utkanom u piće. "Baba zna najbolje", piše tako na ambalaži svojega pića, uz dodatak za što sve "babe" koriste rakiju - čišćenje i dezinfekciju, vodicu za ispiranje, kod uboda komaraca, za pranje ruku...

"Na Balkanu se ona proizvodi stoljećima, no malo ljudi u Americi zna za nju", objašnjava Gould. Stoga je o važnosti šljivovice odlučio upozoriti i ljude "preko bare" - njegova je rakija zasad dostupna isključivo u Kaliforniji.

I za kraj, nazvao ju je prema možda najčešćoj psovki koju ćete čuti u zemljama bivše Jugoslavije - "Yebiga".

19. travanj 2024 20:39