StoryEditorOCM
ZanimljivostiUpoznajte je

Svestrana Šibenčanka o ljubavnim odnosima, prekidima i strasti: ‘Muškarci mrze balerinke, a obožavaju štikle‘

Piše Milena Budimir/SD
23. lipnja 2024. - 20:10

Intuicija je strašna stvar. Svojevrstan dodatni dar od Boga.

Kad ga imaš, osjećaš na prvu što je i tko je pred tobom.

Marijana Perinić toliko zrači da i bez te famozne intuicije osjetite kako je pred vama čistokrvna Dalmatinka, puna energije, duhovita i nasmijana, brze misli i još bržeg jezika.

image
Lucija Ocko/Cropix

Pola san Zadranka, po tati, a druga polovica je mamina, iz Šibenika – tako će na prvu, čisto da znamo gdje smo, a na sjajnom smo mjestu, jer razgovaramo o njenoj novoj knjizi u kojoj je na sastavne dijelove rastavila odnose muškaraca i žena.

Marijana je spisateljica, kolumnistica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič. Stvarno je sve od navedenog, to je i razlog što su je mediji proglasili najsvestranijom Hrvaticom. Hoće li vas začuditi činjenica kako joj se obrt zove "Hiperakitiva"? Neće, je l‘ tako?

Uvik neki cirkus oko mene – dodaje naša prijateljica na prvu.

Sanjala je u djetinjstvu kako će biti "sekretarica" ili frizerka, maštala o ulozi novinarke i turističke vodičice, eto ovo dvoje potonje je ostvarila. Premda je diplomirala ekonomiju, smjer financije.

image
Lucija Ocko/Cropix

- Ja sam poslovna žena! Sve radim sama, a brojke volim, tako je – baš je tako veli nam "multipraktik".

Pa se pitamo kako je uspjela u svom hektičnom danu, jer žena uistinu ne staje, stvarno je hiperaktivna, napisati ne jednu, ne dvije, već pet knjiga?!

Laganini – hm, dobro, nasmijani nastavljamo raspredati o ovoj najnovijoj, "Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama".

Slatko, slana je to knjiga, secira psihu, emocije, ponašanje, razbija iluzije, ali u niti jednom trenutku autorica ne zauzima ni stav ni stranu, pušta vas da promišljate sami.

image
Lucija Ocko/Cropix

Što muškarci ne vole kod žena? Balerinke! Jednostavno ih mrze, pričala sam s mnogima i otkrila da bi najviše voljeli da im žene budu stalno u štiklama, pa i po kući – smijemo se i dalje.

Otkrila je muškarcima sve tajne udvaranja, kako ženama ne smiju prići, a kako bi pak mogli postići cilj. Ne smiju, napominjemo vam, dragi prijatelji, i mi ovdje, govoriti samo o sebi i o svojim bivšima, ne smiju doći na prvi poziv praznih ruku, ne smiju vas upoznavati s drugima i predstavljati vas kao "prijateljicu". Ove tri nevolje dovode vas direktno do nevolje(nosti).

Kod žena osim balerinki muškarci ne mogu podnijeti (doslovno!) ekstenzije, pretjeranu količinu šminke i "plastike", ne vole ići s vama u šoping, a preziru jednostavno vaše "tihe mise".

image
Lucija Ocko/Cropix

Kada žena danima ignorira partnera tom nekom pasivnom agresijom, kada je hladna, pogotovo među posteljinom, kada pokušava partnera kontrolirati i mijenjati i natjecati se s njim to je odbijajući faktor. Stoga, drage žene, budite mudre! Zadajte zadatak svojem muškarcu, dajte mu da vam pomogne, dajte da vam bude potreban – savjetuje Marijana.

Postoji li prijateljstvo, iskreno i jako, neseksualno, između muškaraca i žena, zanima nas.

Da, apsolutno! No, ako se parovi odluče držati "uz privilegije" moraju znati kako je to čista laž i iluzija. Netko će završiti povrijeđen, jer se netko uvijek zaljubi – otkriva nam.

Pa se okrećemo ženama starijim od 40 godina, koje ne znaju odgovaraju li im više vršnjaci ili oni mlađi od njih. Spisateljica tvrdi kako je "mlađe uistinu slađe", jer će vam uz njih, realno, ostati samo oni koji su već rastavljeni, dakle opterećeni prošlošću.

image
Lucija Ocko/Cropix

A mogu li žene biti iskrene prijateljice ili baš moraju biti "vučice" jedna drugoj?

Žene su jedna drugoj ili vjerne družice ili opasne vučice, tako je. Ako si svjesna svoje vrijednosti i poštuješ sebe naći ćeš sebi iskrenu prijateljicu koja neće biti zavidna na ništa, jer je i sama ostvarena, no, ako si neizgrađena, sama sa sobom nesretna - uvijek ćeš biti zavidna drugima i tako to ide u krug – kazuje nam.

Stoga za prijateljice biraj ostvarene žene, ako vidiš da ti prijateljica nije sretna zbog tebe – jednostavno bježi – stavlja točku na i.

Raspredamo o alfa mužjacima i svim razlozima zašto nas upravo takvi privlače, no što je s alfa ženama?

Iza alfa žene je uvijek muškarac koji je podržava, koji joj parira u svemu, takve žene ne mogu biti sa slabijima od sebe. Tada postaju ili mame ili aždaje! Ako takvog partnera alfa žena nema ili ga nije imala sreću naći, tada je sama i kao takva sjajno funkcionira – eto, tako će naša hiperaktivna sugovornica.

O svojoj intimi neće, već ju je, priznaje, ionako pretjerano iznijela na papir. Sretna je i ispunjena, sve svoje gore polovice nema namjeru davati u javnost. Ali kad smo već kod bivših pokušavamo rastanke razdvojiti, pa razglabamo kako ostavljaju papci, a kako frajeri.

image
Lucija Ocko/Cropix

Papci ostavljaju ženu preko poruke, preko "post-ita", preko treće osobe, ili na onu shemu Georga Costanze "Nije do tebe, do mene je". Frajeri te posjednu preko puta sebe i u facu ti kažu kako stvari stoje. Fino se isplačeš i ideš dalje – sve je Marijani odavno jasno, premda su joj i mama i tata i baka i sestra i društvo prešutjeli sve o muškarcima i ženama.

Najbolje, kad smo već kod savjeta, jest stati pred ogledalo i priznati sebi sve kako je. Gledati se bez ružičastih naočala i biti iskren. I osjetite onu intuiciju s početka, vratite je, oživite i vjerujte joj. Poseban je to dar, kažemo vam, uputi vas na prave pute.

A poslije, hoćete li lijevo ili desno – na vama je...

image
Lucija Ocko/Cropix
23. lipanj 2024 20:11