StoryEditorOCM
ZanimljivostiNelka Tomić

Svestrana gradonačelnica: vodi turistički grad, obavlja ginekološke preglede, daje savjete pacijenticama i - trenira boks spremajući se za meč u ringu

Piše Ante Talijaš
14. prosinca 2018. - 11:26

Portal najdoktor.com objavio je popis najboljih liječnika u RH za 2018. godinu prema glasovima pacijenata, pri čemu su kriteriji bili ukupan broj argumentiranih komentara, njihova kvaliteta, kao i odnos broja negativnih i pozitivnih komentara. U ovom petom izboru aktualna gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić treću godinu zaredom proglašena je najboljom ginekologinjom na području Šibensko-kninske županije.

Premda je dr. Tomić gradonačelnica Vodica već godinu i pol dana, brojne pacijentice iz Šibenika, Vodica i drugih mjesta s područja ove županije upravo su njoj tijekom ovog izbore   ponovno dale najviše hvalospjeva dodijelivši joj laskavu tisulu najbolje ginekologinje. Jer unatoč brojnim svojim obvezama u vođenju grada Vodica, ova specijalistica ginekologije iznađe vremena u posljepodnevnima satima u privatnoj ordinaciji za svoje dugogodišnje pacijentice, a nerijetko petkom popodne i preko vikenda  volontira i na svom starom radnom mjestu na Odjelu ginekologije i u rodilištu šibenske bolnice

- Otkako sam na funkciji gradonačelnice prioritet mi je vođenje mojih Vodica na kvalitetan i prosperitetan način i najveći dio dana vezana sam za tu trenutno moju profesionalnu dužnost. Međutim, medicina i ginekologija su bile, jesu i bit će moj život, to radim od srca i s puno emocija. Trenutno u medicinskoj struci radim onoliko koliko mi vrijeme i zakon dopuštaju, s time da mi je, nakon što sam postala gradonačelnica,  Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interes izdalo dozvolu da mogu nastaviti raditi i ginekološkoj struci. Počašćena sam što su me pacijenti ponovno izabrali za najdoktora iz područja ginekologije, pri čemu su oni iznijeli svoja kumulativna iskustva sa mnom, a ne smo ona u zadnjih godinu dana. U liječničkom poslu, osim stručnosti, bitan je pristup prema pacijentima – onaj blizak i prijateljski. Presretna sam jer su i  ovim trećim izborom  pacijentice  potvrdile i prepoznale da sam u svojoj struci dobra, ali da imam izraženu tu potrebnu ljudsku komponentu, što je meni jednako bitno. A unatoč brojnim gradonačelničkim obvezama, i danas sam svojim pacijenticama na raspolaganju za razgovor i savjete u svako doba dana i noći – kazala je dr. Nelka Tomić.

A iza nje je odista bogata liječnička karijera. Nakon završenog medicinskog fakulteta, od 1989. godine radila je kao liječnica opće prakse u Šibeniku, Benkovcu i Vodicama. Nositeljica je Spomenice Domovinskog rata iz kojeg je izašla kao natporučnica Hrvatske vojske. Četiri godine stalno je kao liječnica bila na prvoj crti bojišnice u vodičkom i skradinskom zaleđu, a dvije zadnje godine rata obnašala je i dužnost načelnice Saniteta 15. Domobranske pukovnije HV-a.

- Od 2001. godine sam  specijalist ginekologije i porodništva, a od prije dvije godine i subspecijalist humane reprodukcije i liječenja neplodnosti. Prije stupanja na dužnost vodičke gradonačelnice, četiri godina sam bila Voditelj Rodilišta u šibenskoj bolnici. U tih 17 godina porađala sam žene u Šibeniku i u Kninu dok je tamošnja bolnica bila sastavni dio Opće bolnice Šibenik. U svojoj liječničkoj karijeri ginekologinje porodila sam oko 2200 žena – prisjetila se dr. Nelka Tomić.

Unatoč tim svim silnim profesionalnim obvezama na čelu grada Vodica, te i dalje u svojoj medicinskoj struci, dr. Tomić ističe kako uspije naći slobodnog vremena i za sportsku rekreaciju

- Dobro sam organizirana, djeca su mi postala odrasli ljudi, pa se uvijek nađe vremena i za ostale aktivnosti koje volim. Jedna od tih je boks kojeg treniram kod Nikole Janoševića već duže vrijeme. Ljubav prema toj borilačkoj vještini usadile su mi šibenske profesionalne boksačice Nives Radić i Ivana Lambaša. One su mi postale sportskim uzorom jer je riječ o izuzetno plemenitim ženama, a Ivanu sam i porodila. Treninzi boksa me relaksiraju, a kad budem potpuno spremna premijerno ću nastupiti u jednom meču, ali vam ime protivnice za sada ne mogu otkriti – zaključila je dr. Nelka Tomić, dodajući kako  dio slobodnog vremena najviše voli provesti sa svojom velikom ljubavi – jednogodišnjim unučićem Rokom.

24. travanj 2024 04:57