StoryEditorOCM
Zanimljivostinova pravila

Sve je spremno za ‘Superpotjeru! Ove nedjelje kreće novi kviz na HRT-u

Piše Šibenski.hr
21. ožujka 2023. - 08:30

U nedjelju na HRT-u kreće novi kviz, a u ‘Superpotjeri‘, koja starta 26. ožujka u 20.15 sati na HTV 1 je prvi put petero lovaca okupljeno u supertim.

‘Superpotjera‘ (u izvorniku: Beat the Chasers) licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom.

Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

Lovci su: Sven Marcelić (kojeg su gledatelji imali prilike vidjeti u specijalnom izdanju ‘Potjere‘ emitiranom na Silvestrovo), te Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga.

image

Superpotjera

HRT

- Koncept kviza je varijanta obrnute ‘Potjere‘. Dok u ‘Potjeri“ četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu - rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković.

- Ovo je večernja varijanta kviza s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom, a emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika - dodao je Grković.

Voditelj ‘Superpotjere‘ Joško Lokas kaže kako je lijepo je raditi pred publikom u najvećem studiju HRT-a.

- Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija ‘Potjere‘, a riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao onako kako naša složna ekipa radi već deset godina - zaključio je Lokas.

22. rujan 2023 10:10