StoryEditor
ZanimljivostiVečeras u 20 sati

Sve je spremno za gala dodjelu Zlatnog Studija: Iza kulisa najveće medijske nagrade

Piše Đenada Kučković/JL
27. veljače 2018. - 11:53

U najvećem HTV-ovu studiju “Anton Marti” u jeku su posljednje pripreme za zvjezdani finale medijske nagrade Zlatni Studio, koji će se održati u utorak, 27. veljače s početkom u 20 sati, a prijenos uživo gledatelji će pratiti na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Pod vodstvom pravog kreativnog dream teama, pod redateljskom palicom iskusnog Ivana Miladinova, scenografa Dragutina Broza, glazbenog producenta Ante Gele, scenarista Marija Kovača, Darija Iričanina koji se sa svojim suradnicima pobrinuo za sjajan vizualni identitet Zlatnog Studija te HTV-ove urednice Tanje Tušek sve funkcionira besprijekorno. Radi se doslovno od jutra do mraka. U biti, atmosfera na Prisavlju nalikuje na pripremu poznatih talijanskih televizijskih događanja, glamuroznih glazbeno-scenskih spektakala.

Relevantni

Na tisuće metara kabela, deseci kamera, rasvjeta pripremljeni su za vrhunski slikovni doživljaj. Tu su i impozantni LED ekrani od 80 četvornih metara, na kojima će se izmjenjivati grafike, specijalno snimljene i fotografirane scene upotpunjene vizualnim identitetom Zlatnog Studija. Gledatelji će tako proputovati kroz povijest magazina Studio, koji je od početka izlaženja pratio sva relevantna događanja u svijetu glazbe, televizije, radija, filma, kazališta...

Asistenti redatelja i producenti Ruža Novak i Adil Đanković Đanki koordiniraju nastupe, razgovaraju s izvođačima, a majstor tona Duško Mandić ne dopušta ni jedan jedini kiks, sve se u tančine provjerava, spaja, prilagođava glazbenicima.To je uigrana ekipa glazbenika, sve redom vrhunski znalci koje gledamo u različitim televizijskim emisijama i na koncertima - spremni su za početak dodjele. U jednom trenutku na pozornici ih je tridesetak. I dobro se zabavljaju uvježbavajući nastupe.
Glazbeni domaćini finala Zlatnog Studija bit će Stjepan Jimmy Stanić i Mia Dimšić, potom na pozornicu izlaze tri dive - Gabi Novak, Tereza Kesovija, Radojka Šverko, a nakon njih Doris Dragović i Danijela Martinović. Poseban štih dat će i nastup Gorana Bareta, ali i pjevača s trenutno najvećim glazbenim hitom u Hrvatskoj, Petra Graše. Svi će oni izvoditi velike, domaće hitove u aranžmanu našeg poznatog glazbenika Ante Gele.

Težak izbor

Kroz prijenos gledatelje će voditi iskusan i omiljen voditeljski par - Daniela Trbović i Frano Ridjan, koji su se dobro pripremili za dinamičnu večer.

Uz to što HTV uživo prenosi cijelo događanje, sve će domaće TV-postaje svojim dolaskom uveličati nagradu Studija jer šalju svoje ekipe, snimaju se prilozi o nominiranima, a fotografi već traže najbolje kadrove za savršene fotografije. Finalisti sada već s nestrpljenjem grizu nokte: već sutra ćemo vidjeti tko će od njih ponijeti kući nagrade i na čijim će policama svoje mjesto dobiti prve skulpture Zlatnog Studija.

Žiri je imao težak posao. Sastavljen od uglednih televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca poput Zrinka Tutića, Vinka Brešana i Sonje Šarunić, još je u prosincu nominirao po pet najboljih ostvarenja ili osoba za 2017. godinu, u svakoj od 20 kategorija. Zatim je prepustio čitateljima Studija i jutarnjeg.hr da odaberu - najprije tri nominirana u prvom krugu te među njima pobjednike u drugom.

Više od 200.000 čitatelja dalo je svoj glas favoritima, da spomenemo samo neke kategorije - među glumicama, pjevačima, ali i za koncert godine, kazališnu predstavu, za najbolje emisije, filmove i radijski glas godine. Neki od čitatelja imali su sreću pa su svojim glasom dobili i priliku da i sami dođu u studio “Anton Marti” i sudjeluju u medijskom spektaklu koji priprema već spomenuti dream team.

Najbolji su birali najbolje, kako glasi moto nagrade koju je pokrenuo tjednik Studio - najstariji, najčitaniji i najugledniji TV-tjednik, čiji je prvi broj tiskan još 3. travnja 1964. godine. Sada preostaje još samo odjenuti odabrana odijela, toalete, kostime, cipele, srediti šminku i frizuru za veliku svečanost i uživati u posebnoj večeri - finalu najveće medijske nagrade u zemlji - Zlatnom Studiju.
 

12. svibanj 2021 11:07