StoryEditorOCM
Zanimljivostisudar svjetova

Strana gošća snimila birokratske zavrzlame kroz koje je morala proći da bi ostala duže u Hrvatskoj: ‘Mrzim sve ovo‘

Piše vijesti sd
10. studenog 2023. - 15:27

Jedna je strana državljanka morala produžiti svoj boravak u Splitu. Ono što se može čini vrlo jednostavnom stvari za nju se pretvorilo u veliki problem. Koliko god bio ugodan susret s hrvatskim ljepotama i ljudima, toliko je bio traumatičan sraz s hrvatskom birokracijom.

Nerazumijevanje procedure i složenosti hrvatskih propisa, čekanje u redu, odlazak sa šaltera na šalter, komunikacija i nesporazumi sa službenicama, teškoće da se plati karticom na splitskoj Fini, izludilo je stranu državljanku koja je sve snimala i komentirala u kameru te je video objavila na TikToku.

Ona uredno uzima brojeve na redomatima, šeta salama i hodnicima, popunjava uplatnice te zamjera službenicama što nisu ljubazne i nasmiješene.

@sarahmiche11e_ I cant believe the hoops i had to jump through to stay here a few extra months. When will we be world citizens and not just citizen of the country we were born in??? #expat #travel #vlog #travelfamily #caligirlsincroatia ♬ original sound - Sarah

Na TikToku dodala je kratki opis videa: "Ne mogu vjerovati što sam morala preskočiti da bih ostala ovdje još nekoliko mjeseci. Kada ćemo biti građani svijeta, a ne samo građani države u kojoj smo se rodili".

Njen video izazvao je dosta komentara. Neki su se čudili njenoj želji da bude "građanka svijeta", drugi su utješno isticali da je u Sjedinenim Američki Državama još gore. Treći su poantirali da šalterski službenici ne mrze nju osobno nego svakoga. "Dobro došla u Hrvatsku!", jedan je od komentara.

Sve skupa ne čini se nekom dobrom reklamom za Hrvatsku i njenu administraciju.

image

Za one koji je ne poznaju, splitska Fina je iznenađenje, redovi se kriju unutra

Josko Šupić/Cropix
03. svibanj 2024 14:59