StoryEditorOCM
ZanimljivostiRISKANTNO

Što znate o skiplaggingu? Možete uštedjeti stotine eura na karti, ali i završiti na ‘crnoj listi‘ aviokompanija

Piše MOZAIK SD
12. siječnja 2024. - 19:27

Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana svi su negdje putovali, neki blizu, a neki i poprilično daleko. Društvenim mrežama dijele se ideje čestih putnika kako što jeftinije proći, pa se tako i video na TikToku Oskara i Dana pogledao 1,8 milijuna puta.

Oskar i Dan objasnili su kako uštedjeti, ali i kako možda zbog toga doći i na crnu listu aviokompanije. Naime, postoji nešto što aviokompanije shvaćaju jako ozbiljno, a to je - skiplagging.

U mnogim slučajevima su karte za jednu destinaciju skuplje ako se leti direktno. Međutim, karta je jeftinija ako letite u taj grad i tu presjedate na putu ka drugoj destinaciji. Drugim riječima, karta iz Zagreba za London je jeftinija, ako preko Amsterdama letite za drugi grad, nego kada letite direktno u ovaj grad. 

To su mnogi shvatili, pa tako uzmu let s presjedanjem i samo ne odu na drugi avion. Ne morate se brinuti, to što ste uradili nije protuzakonito, ali avioprijevoznici to ne žele. Svakome se može desiti da zbog nekog razloga ne nastavi putovanjem ali ako to postaje učestalo aviokompanija vas može staviti na crnu listu pa vam i odbiti prodati kartu u budućnosti.

image

Ilustracija

Henrique Campos/Hans Lucas Via Afp

 

27. travanj 2024 03:05