StoryEditor
ZanimljivostiISPRIKA GLEDATELJIMA

Skandal trese show ‘Ljubav je na selu‘: RTL zbog nacističke tetovaže odlučio ukloniti kandidata iz svih snimljenih epizoda!

Piše Vinko Paić/SD
14. travnja 2021. - 19:29
Jurica Živoder u showu ”Ljubav je na selu” želio je naći svoju srodnu dušu, a je li je pronašao nećemo nikad saznati.RTL

Nakon što su gledatelji u drugoj epizodi nove sezone emisije "Ljubav je na selu" na ruci kandidata Jurice Živodera uočili tetoviran natpis "Meine Ehre heißt Treue" (Odanost mi je čast), inače moto jedne od glavnih nacističkih organizacija Schutzstaffela (SS), a kasnije se otkrilo i da je na društvenim mrežama lajkao politička uvjerenja Adolfa Hitlera, RTL je danas reagirao priopćenjem u kojem je obavijestio javnost da Juricu više neće gledati u popularnom showu.

- Od danas su scene i događaji vezani uz farmu sudionika 13. sezone emisije "Ljubav je na selu" farmera Jurice Živodera, kao i njegove pojedinačne scene, uklonjene iz preostalih epizoda sezone koje su premontirane. RTL Hrvatska ima nultu stopu tolerancije prema različitim vrstama totalitarnih ideologija, posebice onih povezanih s nacizmom i spornom tetovažom.

image
Spornu tetovažu gledatelji su uočili već u nedjelju kad je prikazana prva epizoda nove sezone popularne emisije.
RTL

U razgovoru s gospodinom Živoderom objasnili smo mu zašto ne možemo dozvoliti razna tumačenja ovako osjetljive teme. Iako je više puta rekao da ne podržava bilo kakvu totalitarnu ideologiju, razumije i u potpunosti podržava donesenu odluku, a za koju vjeruje da je i u njegovu najboljem interesu.

Ispričavamo se našim gledateljima zbog neugodnosti. Naša kompanija podržava pluralizam, raznolikost, slobodu i živi navedena uvjerenja, kazali su na RTL-u.

Prije nekoliko dana, na sam dan emitiranja prve emisije nove sezone, iz njihovog odgovora kojeg su poslali medijima nije se dalo naslutiti da će Juricu diskfalicirati.

- Kandidat Jurica kao i svi ostali kandidati u našoj su emisiji fokusirani na traženje srodne duše, kao i u svih prethodnih 12. sezona, što će gledatelji vidjeti prateći emisiju "Ljubav je na selu", od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat. Kao i dosad, ova emisija ne govori o bilo kakvim političkim stavovima ili razmišljanjima. Obilježja na tijelima kandidata nemaju nikakve veze sa sadržajem, kao ni sa stavovima RTL-a Hrvatska", rekli su tada s RTL-a.

item - id = 1091343
related id = 0 -> 1130069
related id = 1 -> 1126841
28. rujan 2021 03:48