StoryEditorOCM
ZanimljivostiSLIKAR NE MOŽE DRUKČIJE

Šibenskom umjetniku pauk digao auto: Zvonimir Vila stripom 'napisao' molbu za oprost od kazne (FOTO)

27. ožujka 2019. - 14:45

Zvonimir Vila, akademski slikar i grafičar, nedavno je pokucao na vrata ureda Dragana Grubišića u šibenskom "Gradskom parkingu" kako bi se informirao što mu je činiti nakon što mu je "pauk" odvezao jeep.

Voditelj sektora parkirališta u toj gradskoj tvrtki ni slutio nije da će Vilina žalba, odnosno zamolba, biti nešto najoriginalnije što je "Parking" ikad zaprimio i urudžbirao. Zapravo je malo vjerojatno da je bilo koji ured sličnih tvrtki diljem Hrvatske, a i šire, koje se bave gospodarenjem parkirališnim zonama, ikad dobio primjedbu na podizanje i odvoz vozila s mjesta na kojemu nije dopušteno parkiranje u obliku zamašne grafičke mape. Da, dobro ste pročitali. Vila je šibenskom "Gradskom parkingu" u propisanom roku od tri dana, kako ga je Grubišić uputio, poslao strip sa osam prizora u kojem do u detalje, crtežom i riječju, opisuje cijeli događaj.

– To je moja zamolba. Urudžbeni brojevi i standardni dopis ne znam napisati. Nemam pojma o tome. Nisam pisac, nego slikar, i kada mi je kazano da napišem zamolbu, to sam napravio na svoj način. Otišao sam doma i naslikao. Evo, vidite, na ovoj slici me zove cura i kaže da mi "pauk" diže auto, na ovoj drugoj trčim do "Azimuta" ispred kojega sam parkirao jeep, na trećoj ispraćam "pauka" pogledom... Evo i gospodina Grubišića koji me je ljubazno savjetovao – pokazao nam je Vila pravo umjetničko remek-djelo.

Duhovitoj dosjetki nije se mogao ne nasmijati ni Goran Bulat, direktor "Gradskog parkinga", koji je umjetnika za originalnost i maštovitost odlučio nagraditi prigodnim poklonom.

A kakva će biti sudbina rijetko viđene zamolbe, nezahvalno je prognozirati. Rok za odgovor još teče.

24. travanj 2024 14:16