StoryEditorOCM
Zanimljivostisretan kraj spora

Šibenskoj glumici država ipak neće oduzeti stan! ‘Čini se da je došao kraj ovoj noćnoj mori‘

Piše Šibenski.hr
5. siječnja 2022. - 12:11

Šibenska glumica Danira Gović ovih je dana dobila prvostupanjsko rješenje Općinskog suda u Zagrebu kojim se odbija tužba DORH-a na upis njenog stana koji je kupila 2009. s čistim papirima, javlja Večernji list.

- Pao mi je kamen sa srca jer čini se da je došao kraj ovoj noćnoj mori – rekla je 48-godišnja glumica. Država ima 60 dana za prijavu ili prigovor na navedeno rješenje, ali nema pravo na žalbu.

Danira je prije šest godina slučajno doznala da se nekad vodio spor za njen stan od 31 četvornog metra u Zagrebu jer je naslijedila otkup od prijašnjih vlasnika. Grad Zagreb joj je tada poslao dopis da taj otkup više ne mogu isplaćivati jer je ugovor poništen.

- Ništa drugo u vezi s tim sporom nije mi bilo dopušteno znati jer nisam stranka u procesu. Zamislite vi to, moj stan je stranka, a ja nisam - rekla je Gović za Večernji list

Glumica je konačno doznala o čemu je riječ dvije godine kasnije, nakon što je spor završen. Danira i njezin tadašnji partner stan su kupili 2009. godine i odmah platili 64.500 eura prijašnjim vlasnicima. Sve je bilo čisto u papirima.

Naime, država je nacionalizirani stan 2001. prodala ženi koja nije imala uvjete za kupnju, a predočila je da ima. Jedan od uvjeta bio je da ona i suprug nemaju još jednu nekretninu u Zagrebu, a imali su je. Recimo da su to sakrili, a Grad Zagreb to nije provjerio. Nasljednik nacionaliziranog stana to je doznao i već 2002. godine podigao tužbu, a oni su brže-bolje prodali stan. Stan je kupio jedan par koji ga je nakon sedam godina prodao Daniri Gović, koja nije bila ni svjesna da se oko njega vodi spor, navodi se na spomenutom portalu.

- Spor o kojem nisam imala pojma završio je 2013. godine u korist originalnog vlasnika. Tada Državno odvjetništvo prigovara na moj upis u pravo vlasništva jer je idealni dio tog stana pravomoćnim rješenjem Gradskog ureda za imovinu, pravne poslove i imovinu grada 2013. vraćen bivšim vlasnicima, a na preostalom dijelu se predmnijeva pravo vlasništva Republike Hrvatske. Znači, za taj neki preostali dio, koji uopće ne znam koji je, oni spore moje vlasništvo. Nekretninu sam kupila u dobroj namjeri i tada u papirima nije pisalo da postoje ikakvi problemi s prijašnjim vlasnicima. Država treba obeštetiti prijašnje vlasnike, no odbijen je njihov zahtjev da se upišu na vlasništvo stana – objasnila je Gović za Večernji list

26. travanj 2024 07:52