StoryEditorOCM
Zanimljivostiuskrsni doručak

Šibenski obrtnici spremaju pravu feštu za okruglu obljetnicu! Glavna atrakcija bit će mega fritaja sa šparogama

Piše Šibenski.hr
29. ožujka 2024. - 11:22
Šibenski obrtnici pripremaju bogat uskrsni doručak za 20. obljetnicu te manifestacijearhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

U Udruženju obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika pri Udruženju obrtnika Šibenik organizirao za svoje sugrađane.

- Jednaki entuzijazma vodi nas i danas baš kao i tada prije dvadeset godina kada smo odlučili pripremiti za sugrađane ali i goste tradicionalni uskrsni doručak te pridonijeti na taj način očuvanju nekih naših običaja blagovanja za Uskrs. Dodatno, kada smo u Udruženju obrtnika Šibenik, te 2004. godine, prvi put krenuli u organiziranje Uskrsnog doručka vodila nas je još i namjera da na taj način obilježimo i početak turističke sezone. Da je taj koncept zaista kvalitetan potvrđuje ovih 20 godina trajanja manifestacije koja je u međuvremenu obogaćena popratnim sadržajima u organizaciji TZ Grada Šibenika i šibenske gradske uprave- ističe s ponosom predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik Joso Smolić koji je bio jedan od glavnih inicijatora organiziranja prvog Uskrsnog doručka u Šibeniku.

Ove godine Uskrsni doručak u Šibeniku održat će se, već tradicionalno, na Uskrsni ponedjeljak, 01.04.2024. na Trgu Pavla Šubića I a iz Udruženja obrtnika Šibenik poručuju sugrađanima da je podijele nezaobilazne velike fritaje od 5 000 jaja sa šparogama predviđena za 11 sati.

Udruženje obrtnika Šibenik ove godine priprema sa svojim obrtnicima-ugostiteljima brojne delicije u Skradinu i Rogoznici. Uskrsni domjenak u Skradinu održat će se na Uskrsni ponedjeljak u 13 sati na Trgu kneza Domagoja. U nedjelju, na Uskrs, od 11 sati, Rogozničani i njihovi gosti mogu na središnjem dijelu rive u Rogoznici uživati u delicijama rogozničkih ugostitelja.

Ovim vrijednim aktivnostima Udruženja obrtnika Šibenik pridružila se i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije koja je donirala uskršnje pogače potrebitima pri Caritasu župe sv. Ante u Kninu.

27. travanj 2024 06:52