StoryEditorOCM
Zanimljivosti‘naoružan samo snješkom‘

S nestrpljenjem se iščekuje početak Adventure; Evo što vas sve čeka ovog prosinca u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
29. studenog 2022. - 10:02

U nedjelju je počelo Adventsko razdoblje ili Došašće, kako se naziva u liturgiji. To je vrijeme priprave za Božić, odnosno dan Isusova rođenja te najradosniji blagdan u godini. Tako je i u šibenskom adventskom vijencu, smještenom na Poljani, upaljena prva adventska svijeća kao simbol nade i iščekivanja.

S nestrpljenjem se iščekuje i početak ovogodišnje Adventure, tradicionalne božićno-novogodišnje manifestacije koja počinje u petak 2. prosinca. Ovogodišnja Adventura održat će se pod motom „Naoružan samo snješkom“, a otvorit će je Tonči Huljić & Madre Badessa.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

U Perivoju Roberta Visianija, odnosno u Parkiću, nastupit će, među ostalima, i Songkillersi, Alen Vitasović i Šajeta, Pavel, Hari Rončević, Vesna Pisarović.. Za najmlađe je osigurana Adventurica s mnoštvom radionica i ostalih veselih sadržaja, a ove godine će Poljana opet biti pretvorena u bajkovito klizalište na kojoj će biti smješten i Sajmić, gdje će šibenski kreativci pokazati svoje rukotvorine.

Parkić će osim glazbene kulise ponuditi i bogatu gastro ponudu na štandovima, a sve će kulminirati Dočekom nove 2023. godine sa svjetskom glazbenom zvijezdom Roisin Murphy.

24. travanj 2024 11:05