StoryEditorOCM
ZanimljivostiNAJBOLJA OD NAJBOLJIH

Publika je odlučila: Anatacha je pobjednica Supertalenta i kući odlazi s 200.000 kuna!

Piše šibenski.hr
20. prosinca 2021. - 00:06

Među 12 najboljih koji su se u velikoj završnici žestoko borili za prestižnu titulu osmog Supertalenta, pobjedu, ali i nagradu od 200 tisuća kuna je odnijela Anatacha Filimone.

Po izboru žirija, ali i gledatelja u superfinalnu završnicu ušle su Drnišanka Anatacha Filimone, Australka hrvatskih korijena Siena Uremović i Ukrajinka s engleskom adresom Tetiana Kundyk, koje su svojim nastupima doslovce sve ostavile bez daha. Ipak, na vrhu ima mjesta samo za jednu, a to je Drnišanka Anatacha koja je dobila 57 posto glasova gledatelja:

- Doslovno se tresem, koliko je dobro. Hvala svima koji su me podržavali. Posebno hvala žiriju i Martini Tomčić, koja je prepoznala moj glazbeni talent i udijelila mi zlatni gumb- kazala je Anatacha nakon proglašenja.

Drnišanka fantastičnog glasa i karizme Anatacha Filimone, koja je toliko raznježila Martinu da joj je na audiciji dodijelila zlatni gumb, te dokazala da u životu ništa nije nedostižno, za finalni nastup odabrala je pjesmu "My Kind of Love" pjevačice Emeli Sandé. Nakon izuzetno snažne i dirljive izvedbe, Anatachu su preplavile emocije, a jednako emotivni bili su i članovi žirija. "Zašto si večeras ovdje? Zbog emocije. Je li emocija nešto što nas pokreće u životu ili je emocija nešto zbog čega posustajemo? Može biti jedno i drugo, pitanje je naše osobne odluke. Ti si u svom životu odlučila da je emocija ta koja tebe pokreće i koja je tvoj motor. Emocija je ono što te dovelo večeras ovdje i hvala ti na svakoj emociji, na svakom tonu, svakoj sugestiji i toj silnoj snazi koju imaš u sebi jer si nama ovaj dan učinila bogatijim i ljepšim", ne krijući ponos, svom zlatnom gumbu poručila Martina.

Moćan ples uistinu je rijetko viđen supertalent koji je Siena Uremović svojim sudjelovanjem u showu itekako potvrdila, a iza tog savršenstva stoji uporno vježbanje između šest do deset sati dnevno. U velikom finalu Siena se pojavila u liku gladijatorice s koreografijom koja je žiri i publiku uz gromoglasan pljesak još jednom podigla na noge. Nakon nastupa Siena je poručila da joj je od natjecanja s ostalim izuzetno talentiranim kandidatima važnije širenje poruke koja je svima nama važna. "Ovo je za mene nadnaravno iskustvo. Uživam strahovito, generalno u plesu, ali to kako Siena živi ples i kako pleše, to je doista nešto jako posebno. Mislim da je doista odaslala poruku, ne samo u kontekstu događanja koji su bili u videu izrečeni, nego i kroz najžešću aktualnost koja nas je globalno zatekla, a to je da se svi trudimo biti mali gladijatori u ovim nenormalnim vremenima, pa si ti morala biti dvostruka gladijatorica da bi uopće došla u Hrvatsku", naglasila je Martina, kojoj se priključila i oduševljena Maja zaključivši: "Zaista žena koja može sve i pritom još ima to prekrasno lice i skromnost kojom nas opet očara i svaki put si iznova misliš - je li ovo moguće. Moram priznati da je ovaj nastup meni prošao u sekundi, jedan od nastupa koji zaista želiš gledati puno duže. Nebo ti je granica, dala bih sve na svijetu za jedan dan tvog tijela samo da vidim što se sve može s njim. U svakom slučaju, ti si stvarno pravo hrvatsko čudo".

Tetiana Kundyk iznova je pokazala spektakularno umijeće balansiranja na žici, a upravo joj je zbog fascinantnih akrobatskih pokreta kojima pomiče sve granice Davor Bilman dodijelio zlatni gumb. Za finale je Tetiana u svoju koreografiju objedinila ples na svili i balansiranje na šest milimetarskoj žici na kojoj je pri kraju nastupa gorio plamen. "Jako sam sretan, a malo bih pohvalio i sebe što sam je odabrao", zaključio je Davor iznimno ponosan svojim zlatnim gumbom. Na izboru zlatnog gumba čestitala mu je Maja koja je Tetiani poručila da je ovim nastupom pomela pozornicu te dodala: "Ono što mi je prvo palo na pamet i prvi i drugi i treći put kad sam te gledala je - Bože, ova žena je neustrašiva. Na stranu sav talent koji imaš, ali ti se stvarno ničeg ne bojiš".

25. travanj 2024 15:02