StoryEditorOCM
ZanimljivostiTužna obljetnica

Prošlo je sedam godina od tragične smrti šibenske glumice Dolores Lambaša

Piše šibenski.hr
23. listopada 2020. - 10:37

Dolores Lambaša preminula je od posljedica prometne nesreće prije točno sedam godina, 23. listopada 2013. godine. Imala je 32 godine.

Glumica se s kolegom Stojanom Matavuljem (59) vraćala iz Beograda, a nesreća se dogodila na autocesti kod Slavonskoga Broda. Od siline udarca, Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu Dr. Josip Benčević gdje su se liječnici borili za njen život, nažalost bezuspješno.

Matavulj, koji je upravljao vozilom, naknadno je osuđen je na zatvorsku kaznu od devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine, a u drugostupanjskom postupku dobio je godinu dana zatvora. Kao uzrok nesreće navedeni su umor, neprilagođena brzina i alkohol. 

Rođena Šibenčanka, Lambaša je bila jedno od prepoznatljivijih lica na malim ekranima, podjednako aktivna na kazališnim daskama i TV serijama koje suobilježile početak milenija u Hrvatskoj. Ostvarila je zapažene uloge u "Ruži vjetrova" i "Najboljim godinama", ali i u filmovima poput "Vjerujem u anđele".

Rodila se u Šibeniku 1981. godine. U rodnome gradu završila je Jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i srednju Glazbenu školu Ivana Lukačića, u kojoj je pohađala sate glasovira, gitare, solo pjevanja, povijesti glazbe i dirigiranja. Apsolvirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

16. travanj 2024 10:14