StoryEditorOCM
ZanimljivostiPo ljubav na biciklu

Pročitajte i vi ljubavnu priču Hrvatice i Belgijca koja je obišla svijet: Nina i Thomas kazat će 'da' i pred oltarom u Rogoznici

Piše Vedrana Stočić
5. srpnja 2017. - 16:23

U Tienenu u Belgiji vjenčali su se Nina Ercegović i Thomas Moens. Jedna lijepa i neobična ljubavna priča o mladom Belgijcu, koji je na biciklu prošao pola Europe kako bi zaprosio djevojku iz Rogoznice, objavljena prošlog ljeta na stranicama naše Slobodne Dalmacije, zapalila je društvene mreže i medijski prostor Europe, stigla je do Brazila i Japana, čak su je prenijeli i neki mediji u Indiji! Na svoje web- stranice kao izvrsnu turističku reklamu priču je stavila i rogoznička Turistička zajednica, gdje je predstavljena kao ljubavna priča godine i brzinom svjetlosti proširila se medijskim prostorom susjednih zemalja.

U Belgiji se mladi par civilno vjenčao u prekrasnoj vijećnici Tienena, a u Rogoznici 26. kolovoza u 16 sati vjenčat će se u rogozničkoj župnoj crkvi Uznesenja Djevice Marije. Želja im je crkveni obred obaviti u istoj crkvi u kojoj su se vjenčali i Ninini roditelji.



Prisjetimo se: mladi Belgijac, Thomas Moens (27), zaposlen u kabinetu saveznog ministra za migracije u Bruxellesu, krenuo je iz grada Tienena na put dug 1850 kilometara. U devet dana prošao je kroz Belgiju, Luksenburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju, dnevno je vozio oko 200 kilometara. Nakon 289.000 okretaja pedalama, 25 tisuća teških metara planinskih uspona i gubitka pet kilograma konačno je stigao u Hrvatsku. Cilj mu je bila Rogoznica i Nina Ercegović (27) koja također živi i radi u Belgiji i to u kabinetu predsjednika flamanske Vlade. Nakon dugog i riskantnog puta Thomas je odložio svoj bicikl da bi na rogozničkom mostu zaprosio Ninu.

Kada je priča krenula po belgijskim i nizozemskim portalima i tiskovinama, Nina i Thomas shvatili su da su postali prave medijske zvijezde. Dio njihove iznenadne slave poželjeli su i njihovi šefovi, premijer flamanske vlade i ministar za migracije u belgijskoj vladi što su potvrdile i objave na njihovim Facebook profilima, a gradonačelnik Tienena za njih je priredio i primanje.



Ne treba posebno isticati da je njihovo belgijsko vjenčanje bio svojevrstan društveni događaj na kojem su se pojavile brojne ugledne osobe iz političkog i društvenog života, a većina njih izrazila je želju da prisustvuje i rogozničkom vjenčanju.

Thomas i Nina zajedno su još od školskih dana, studirali su u poznatom sveučilišnom gradu Gentu. Nina je završila političke znanosti, a Thomas čak tri fakulteta u pet godina. Ovaj mladi vrhunski obrazovan Belgijac pravi je poliglot i, što je najvažnije, izvrsno govori i hrvatski kako bi što bolje upoznao ljude i zemlju svoje supruge.

25. travanj 2024 01:11