StoryEditorOCM
ZanimljivostiKarmela Vukov Colić

Povodom 100. obljetnice omiljenog šibenskog kupališta: završene dvije radionice za djecu u organizaciji poznatog lica s malih ekrana

Piše Branimir Periša
1. kolovoza 2022. - 12:28

Zahuktava se obilježavanje velike, 100. obljetnice kupališta na Jadriji, a svoj udio u brojnim manifestacijama dala je i Karmela Vukov Colić osmislivši dvije radionica za djecu završene ovoga vikenda.

Karmela ostaje u sjećanju kao nekoć omiljena voditeljica na HTV-u iz prvog ešalona najboljih te je na Jadriji potvrdila tajnu svoga šarma kojim je godinama plijenila simpatije gledateljstva putem tv ekrana.

Ljubazna, strpljiva, nasmijana i zanimljiva, Karmela Vukov Colić je zajedno s vrijednim suradnicama Marinom Pandak Dumić i Josipom Rupić, te uz pomoć jadrijskih volontera Ivana Livića, Valentine Petković i Cvite Dulibić dva dana za redom privukla pažnju 30-toro djece na Jadriji poučavajući ih prvo oslikavanju platnenih torbica s naramenicama od konopčića. Na drugoj, završnoj radionici, s koje donosimo ovaj prikaz i fotografije, od teglica marmelade, papira, ljepila i led lampica izrađivali su lampione za svjetlo da krijesi u mračnim zakucima Jadrije a pripomagale su i dvije bake, Vedrana Škugor i Kate Škugor.

Da sve bude s 'glamurom' kao u nekom dječjem tv showu, pobrinula se Josipa Rupić, inače voditeljica dječjih emisija na Z1 televiziji intervjuirajući putem priručnog razglasa malene sudionike radionica.

-Oslikavali smo motive Jadrije na ruksake i torbice, a nakon lampiona završno ćemo praviti i vjetrene zvončiće. Nisu kineski, nego jadrijski, izrađeni od onoga što smo tu našli kao materijal, kaže Karmela. Veseli je što su se djeca jako angažirala: imali su i 'domaći rad' što su ozbiljno shvatili pa su sakupljali suho granje za vjetrene zvončiće, ili su ronili kućice školjaka kao ures na vjetrenim zvončićima, pri čemu su pomagali i roditelji. Poput kabinaša Ivana Livića, koji je za svoju Lotu izronio pregršt dvije školjkica koje su kasnije bile ovješene na suhe borove grane zajedno s praporcima od čega su bili sačinjeni vjetreni zvončići.

Karmela Vukov Colić porijeklom je sa Zlarina, gdje oduvijek ljetuje, a zbog radionica je na dva dana došla preko mora na Jadriju koja ju je oduvijek oduševljavala.

-Možda sada upravo stojim na komadu djedovine? Kako god, svoja sam na svome i ovdje i na otoku! - nasmijala se, aludirajući na poznatu činjenicu da je omiljeno šibensko kupalište nastalo na parcelama Zlarinjana.

Doduše, Karmela mi nije točno znala kazati kako da je predstavim. To je bilo lako dok je radila kao voditeljica, a sada je influencerica, blogerica...?

-Da, nije lako, ali što god od toga da napišete, nećete pogriješiti, nasmijala se Karmela. U svakom slučaju, ona poznaje na stotine čarolija kojima kreativnost i vješte ruke stvaraju toliko ukrasnih i praktičnih predmeta.

image

Karmela Vukov Colić okruženadjecom

Branimir Periša
image

Marina Pandak Dumić također ljeti preseli na Jadriju

 

image

Josipa Rupić, šibenska nevista i kabinašica intervjuira malenoga Maka Otta

image
V. Petković
image
V. Petković
23. travanj 2024 10:26