StoryEditorOCM
Zanimljivostikemijska reakcija?

‘Policija ne želi da ovo znate‘: Može li banana ‘sakriti‘ vaše tablice pred sofisticiranim prometnim kamerama

Piše JL
7. rujna 2023. - 18:07

Sofisticirane policijske kamere dovedene su gotovo do savršenstva pa sada mogu doslovno snimiti madež na licu vozača. No, kao i u svakoj drugoj tehnologiji, uvijek se može pronaći slaba točka - piše Autoklub.hr.

Može li registarska oznaka na automobilu postati ‘nevidljiva‘ policijskim kamerama?

Ako je vjerovati videu objavljenom na TikToku - može!

image

Ilustracija

Ahmet Kalajdžić/

Za takav trik dovoljna je samo jedna banana.

Video počinje riječima ‘Policija ne želi da ovo znate‘, a zatim nastavlja s prikazom čovjeka koji guli bananu s kojom trlja registarsku pločicu.

Kako bi objasnio svoj trik, autor video uzima svoj mobitel i snima registarsku oznaku prije i poslije mazanja bananom. Kao što ćete vidjeti u priloženom videu, zaista dolazi do nekakve kemijske reakcije jer slova i brojke postaju nevidljivi.

‘Kalij reagira s aluminijem‘ - objašnjava autor videa.

U moru komentara ispod videa, ljudi su sumnjičavi prema triku s bananama, no javljaju se i pojedinci koji zahvaljuju autoru na ‘čaroliji‘.

image

Ilustracija

Denis Jerkovic/Cropix/Cropix

Ako na internetu potražite slična videa s bananama i registarskim oznakama, nećete imati puno koristi jer ih nema, bar ne onih ozbiljnih. Zbog toga ne vjerujemo da ovaj trik funkcionira, jer da je drugačije, vozači bi masovno trljali banane na registarskim pločicama.

Bananama je očito mjesto u kuhinji - piše Autoklub.hr.

30. rujan 2023 05:38