StoryEditorOCM
Zanimljivostipostao atrakcija

Pojavila se nova snimka morskog psa u plićaku kraj Pirovca: pogledajte susret labradora i modrulja od dva metra!

Piše Šibenski.hr
31. svibnja 2022. - 11:05

Nakon što je prije nekoliko dana snimka morskog psa u plićaku kraj Pirovca postala viralna, RTL je objavio priču i video s vlasnikom labradora čiji se ljubimac našao gotovo oči u oči s modruljom. 

– Moro je odmah otrčao u more i onda mu se morski pas približio, valjda da se upoznaju. Po mojoj procjeni bio je dugačak oko dva metra. Nisam se prepao, bio je to fascinantan prizor – kazao je za RTL Saša Čubrić, vlasnik labradora.

Potvrdio je to za RTL i dr.sc. Alen Soldo sa Sveučilišnog odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu, stručnjak specijaliziran za morske pse, koji kaže da opasne vrste poput primjerice bijelih psina rijetko zalaze u naše more.

– Pretpostavljam po načinu kretanja i dolasku do obale da se radi upravo o modrulju koji je zapravo jedna bezopasna vrsta morskoga psa. Ono što je ovdje za očekivati je vjerojatno da je morski pas došao u potrazi za hranom poputsitne plave ribe, a koja je bježala od njega prema obali - kazao je Soldo.

Inače, susret s morskim psom nije imao samo neustrašivi Moro, već i ostali kupači na plaži Lolić. No, nitko se zbog toga nije pretjerano uzbudio...

– Turistima je morski pas atrakcija, ne prestaju ga snimati. Niie opasan, nikoga do sada nije pojeo. Bez brige, dođite kod nas u Pirovac, ništa va se neće desiti – poručio je Goran Krpetić, vlasnik obližnjeg kafića.

02. lipanj 2023 20:51