StoryEditorOCM
ZanimljivostiŽivotinja u kavezu

Nevjerojatne scene: pogledajte video tigra na trajektu Jadrolinije, prijatelji životinja užasnuti

Piše Šibenski.hr
13. srpnja 2021. - 19:05

Nesvakidašnja scena viđena je danas na Jadrolinijinom trajektu za Hvar. Uz standardan prijevoz putnika, put prema našem otoku pronašao je i tigar zarobljen u omanjoj prikolici. Fotografija ovog tigra na trajektu prvo je objavljena na društvenim mrežama, a uskoro je na adresu Radio Dalmacije stigao video koji je potvrdio da se ne radi o fotomontaži, već o živoj divljoj životinji.

- Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni pregledavati sadržaj prikolice, ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari i sl., a kako bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli – poručuju iz Jadrolinije.

Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja je bio šokiran:

Pa u svakom slučaju, u ovoj situaciji ne znam da li je gore ako je ona nelegalna, pa neko prevozi tigra potpuno nelegalno, bez ikakve dozvole, stavljajući u opasnost i životinju i ljude na trajektu jer može se dogoditi nesreća. Ili ako je sve to legalno i s dozvolama, onda je tragedija još veća. Jer što činimo? Legaliziramo ono što je nedozvoljivo, kako od strane zaštite životinja, tako i od strane zaštite ljudi. Naprosto neprikladan prizor za 21. stoljeće, takvu životinju vidjeti u kavezu u prikolici na trajektu. Zaista nemam riječi i ne znam što bi bilo gore – nelegalno ili legalno. Osuđujem ga jednako.

18. travanj 2024 09:29