StoryEditorOCM
Zanimljivostikompletan program

Počinje 11. Croatian Travel Festival: poznati hrvatski putnici i putopisci opet u Šibeniku, evo tko sve dolazi

Piše Šibenski.hr
2. rujna 2022. - 14:42

Jedanaestu godinu zaredom Hrvatski klub putnika, organizator „Croatian Travel Festivala“, uvrstio je Šibenik u kalendar putovanja nekih od najpoznatijih hrvatskih putnika i putopisaca. 

Od 2.do 4. rujna na jednoj od najljepših lokacija u gradu, podno katedrale sv.Jakova, na travnjaku pored kluba Azimut, bit će smještena pozornica s pogledom na more na koju će se popeti ovogodišnji sudionici kako bi kroz razgovor ili samostalnu prezentaciju publici prenijeli svoje inspirativne priče s putovanja iz svih krajeva svijeta. 

Stipe Božić i Mario Celinić publiku će odvesti na „sedam vrhova svijeta“, Putoholičari će prenijeti svoje doživljaje s ovogodišnjeg proputovanja kroz Panamu, Peru i Boliviju, a Slaven Škrobot, proglašen „Putnikom godine“, u 2020. godini, će ispričati kako mu je uspjelo realizirati veliki projekt pod nazivom „Biciklom na ruke od Savudrije do Turske“. 

Ivan Đogić se nakon nekoliko godina vraća na festival kako bi predstavio svoju knjigu „Iran u prezentu“, kroz priču o svom životu u toj zemlji u koju se preselio. Prijatelj i suputnik Željka Malnara, Borna Bebek na festival pak dolazi po prvi put s velikom pričom o svojim brojnim putovanjima i putopisnim knjigama koje su postigle visoke naklade i popularnost među čitateljima. 

I ove godine se u okviru Croatian Travel Festivala dodjeljuje nagrada „Dijana Klarić“, za koju se u pet kategorija, iz godine u godinu prijavljuje sve više putnika, projekata, putopisa, filmova i fotografija. 

Tu nagradu za svoj film, kao i nagradu za „Putnika godine“ osvojio je i Nikola Horvat koji na ovogodišnje izdanje festivala dolazi najaviti svoj dokumentarni film te donijeti priču o „Continental Divide Trail“, jednom od najžeščih trailova za hodanje. 

Ivan Kapović će festivalsku publiku nasmijati, ali i naježiti s pričama s „Old Spice afričke ekspedicije“, a ovogodišnje izdanje festivala će zatvoriti Jurica Galić Juka koji također na svojoj polici već ima nagradu „Dijana Klarić“ u kategoriji „Putopisna fotografija“. Jurica će priču o drevnom Egiptu i Nubiji gdje je u 40 dana posjetio 107 povijesnih i kulturnih lokacija publici približiti novim fascinantnim fotografijama. 

Na Croatian Travel Festival stiže i popularni „Bookmobil“ Maje Klarić, što će brojnim zaljubljenicima u putopisne knjige omogućiti da ih na jednom mjestu prelistaju, popričaju s nekima od autora te nabave svoj primjerak. 

Kviz udruga Šibenik ove godine pak prigodno, na dan početka festivala, 2.9., od 21:00h, u klubu Azimut, organizira putopisni kviz pod voditeljskom palicom poznate lovkinje Morane Zibar. 

Glazbeni dio festivala i ove godine potpisuje partner, klub Azimut. 

Hrvatski klub putnika se zahvaljuje za podršku u organizaciji generalnim pokroviteljima Gradu Šibeniku i TZ Grada Šibenika te zlatnom sponzoru, hotelu Armerun. 

image
Festival Putnika

1. dan festivala - PETAK 02.09.2022.

• 18:30h, Ivan Đogić: „Iran u prezentu“ 

• 19:30h, Slaven Škrobot: „Biciklom na ruke od Savudrije do Turske“

• 20:30h, Stipe Božić i Mario Celinić: „7 vrhova svijeta“

2. dan festivala - SUBOTA 03.09.2022.

• 19:30h, Borna Bebek: „Santhana“ 

• 20:30h, Putoholičari: „S Putoholičarima u Južnu Ameriku: Panama, Peru, Bolivija“

3. dan festivala - NEDJELJA 04.09.2022. 

• 18:30h, Dodjela nagrade "Dijana Klarić" 

• 19:30h, Ivan Kapović: „Old Spice afrička ekspedicija“ 

• 20:30h, Nikola Horvat: „U srcu američke divljine“

• 21:30h, Jurica Galić: "Drevni Egipat i Nubija - 107 povijesnih i kulturnih lokacija u 40 dana“

Glazbeni dio festivala powered by KLUB AZIMUT:

PETAK, 02.09.2022.

• 23:30h, PROJEKT 33/45 - Klub Azimut

Jedan glazbenik I globetrotter, drugi producent I kućni tip. Zajedno ih veže ljubav prema glazbi i igli, gramofonskoj. DJ duo koji se prvi put okupio 2014. Obojica strastveni kolekcionari ploča nakon duže pauze ponovno će izmješati svoje ploče i zavrtiti vinile na LP-ju. Krasi ih jedinstveni glazbeni ukus koji publika voli i jedva čeka da spuste tu iglu. Kako kažu; “Stila nema, akcent je na ugodi za bubnjiće i tijelo. Sviramo sve ono staro što znate, a zaboravili ste da postoji i novo, što niste čuli, a svakako bi trebali znati. Project 33/45 su Nino Rak I Nikolica Balvan.

SUBOTA, 03.09.2022.

• 22:30h, Koncert JeboTon - Klub Azimut

JeboTon Ansambl ulični je sastav koji već godinama uveseljava Zagrepčane svojim gerilskim svirkama kod Cvjetnog trga. Bend je nastao kao nusprodukt muzičkog kolektiva jeboTon - članovi bendova Spremište, Hren, Prazna lepinja, Lobotomija, Antidepresiv i Porto Morto, krenuli su zajedno obrađivati svoje pjesme u akustičnom obliku, kako bi mogli širiti svoju muziku putem uličnih svirki.

01. svibanj 2024 13:44