StoryEditorOCM
ZanimljivostiČvrst i dominantan karakter

Ovo je Kellyanne Conway, strah i trepet Bijele kuće i najmoćnija žena SAD-a

Piše PSD
4. ožujka 2017. - 15:12

Iako je tek kratko u Bijeloj kući, Kellyanne Conway dobro je poznata američkoj javnosti kao direktorica Trumpove kampanje, a sada savjetnice predsjednika. Njezin čvrst i dominantan karakter jako je dobro poznat onima s kojima radi.

Ova 50-godišnjakinja je majka četvero djece i trenutačno je najmoćnija žena u SAD-u. Već desetljećima radi kao savjetnica republikancima kako pridobiti više ženskih glasova.



Rođena je 1967. kao Kellyanne Fitzpatrick u radničkoj obitelji u New Jerseyju. Otac joj je bio vozač kamiona, a roditelji su joj se razveli kada je imala samo dvije godine. Odgojena je u obitelji potomaka talijanskih doseljenika – s majkom Diane, bakom i dvije tete. ''U obitelji nikada nismo vodili političke razgovore, koliko se sjećam'', rekla je. Ali, jednom je prilikom u njezinu srednju školu došao Ronald Reagan čiji ju je govor, kaže – inspirirao, piše Daily Mail.

Jedan od prvih poslova koje je radila bio je branje borovnica na farmi Hammontonu. Njezin bivši šef prisjeća se da je brala toliko brzo da su je ljudi dolazili gledati, a kada je sudjelovala u natjecanju rezultat do pobjede je bio tijesan, pa je tražila ponovno prebrojavanje – ispalo je da je bila u pravu i da je upravo ona pobijedila.



Dok je studirala na Oxfordu, odlučila je karijeru započeti u politici. Osnovala je vlastitu tvrtku za provođenje anketa i političko savjetovanje. Kako je time ušla u pretežno muški svijet, kaže da su joj konkurencija bili obično stariji muškarci, na pozicijama moći, s ušminkanim titulama.

''Odgojena sam da budem snažna žena bez da je itko spomenuo riječ feminist'', rekla je jednom prilikom.

Posljednjih 16 godina udana je za Georgea Conwayja III, njujorškog odvjetnika s kojim ima četvero djece – 12-godišnje blizance Claudiju i Georgea, osmogodišnju Charlotte i sedmogodišnju Vanessu.



Trumpovu kampanju preuzela je u kolovozu prošle godine, kada je počeo padati po anketama i te ga uvjerila da ublaži svoj inače bombastični pristup, prenosi Dnevnik.hr.

Sadašnjeg je predsjednika upoznala 2001. nakon što se sa suprugom doselila u Trumpov toranj. Znao je da se bavi politikom, pa bi je često kada bi se s njom susreo u prolazu, pitao o tome. Tijekom izbora za republikanskog kandidata za predsjednika, radila je za Trumpovog suparnika Teda Cruza.

Kritičari su je nazivali ''Trupova lažljivica'', što je kuliminiralo njezinom izjavom o ''alternativnim činjenicama'' kada je pokušala dočarati drugu perspektivu broja nazočnih na inauguraciji u siječnju.

''Nema tog s čim se ona neće suočiti. Kada se moji savjetnici boje otići na neku televiziju, pitam nju hoće li ići. Ona uvijek ode i uvijek ih uništi'', jednom je prilikom rekao Trump, piše Dnevnik.hr.

Mnogi kažu da je zapravo vrlo ugodna i draga osoba, uvijek se, primjerice sjeti svačijeg rođendana.

07. svibanj 2024 11:33