StoryEditorOCM
ZanimljivostiŽIVILI NAM MLADENCI!

Nije mala stvar u životu: Ivan i Antonija Juričev- Talijaš proslavili 60 godina braka

Piše Ante Talijaš
23. travnja 2019. - 12:50

Nije mala stvar u životu, doživjeti stotu! Pivalo je nekad davno Bijelo Dugme. Bija je to veliki hit osamdesetih godina. A još je veća stvar doživiti 140. E to treba ispivati. A kako? Pokazali su nam Ivan Juričev-Talijaš i njegov Antonija, rođena Latin Srdarić. Ovo dvoje Vodičana proslavili su 140 – 80 godina života i 60 godina braka. A s kime, nego sa svojom dicom, unučadi i praunačadi, rodbinom i prijateljima.

A Ive je opet, po drugi put odveja svoju Antoniju pred oltar u našoj vodiškoj crkvi svetoga Križa. Obnovili su bračni zavjet, a vinča ih je, koće drugi nego naš vodiški župnik don Frane Glasnović.

 

 

Ljubav koja traje 60 godina. A počelo je one davne 1959., Ive u svojoj Pišći, a Antonija u Mrdakovici. Težaci oboje u vodičkom polju. Črlji, črlji, pivale su tice, a oni se zagledali, zajubili i uzeli se. Rodila se i prva ćer, a kako je bilo vrime trganja, kako će se zvati nego Grozdana. Došla je kasnije Matilda, pa moj bratić Ante, pa njijova dica, pa od njivove dice, nova dica.

I bilo je lipo. Našli se svi zajedno, poili, popili i zapivali u restoranu Adria. Pivali se o jubavi, o životu, o Dalmaciji, Hajduku i našoj Hrvatskoj. Živili nam naši mladenci – Ive i Antonija Talijaševi.

 

04. svibanj 2024 20:05