StoryEditorOCM
ZanimljivostiPRISJELA MU FEŠTA

Nered na prazničkom uranku usred Dalmacije: ‘Ovo mi je najgori Prvi maj otkad sam ovdje. Većeg divljanja nisam vidio...‘

Piše Stanislav Soldo
1. svibnja 2023. - 10:08

Običaj da se u Opuzenu uoči prvog svibnja, Praznika rada napravi neki malomišcanski škerac po Pjaci ove je godine očito prevršio svaku mjeru.

Jednom Opuzencu je učinjena šteta o čemu je on objavio podulji status na svojem profilu na Facebooku. Započeo je čestitkom.

image

Opuzen prvosvibanjski uranak

- Dragi Opuzenci sretan vam 1 maj. Rezime jedne burne noći... Nije meni krivo što ste mi ukrali stol, stolice i cvijeće. (Znaju oni dobro na koga mislim jer vjerojatno će se sami prepoznatim, a i sam znam tko je bio, ali nebitno je). Nego mi je krivo što ga bacate u kontejner. I što se dosta toga porazbijalo po pjaci..

Ovo više nema veze sa običajem. Gospodo, prije se kralo cvijeće i ostavilo lipo složeno po Pjaci, ali sad nešto svjesno ukrasti i onda ga razbiti, e pa to nema veze sa zdravom pameti. Mora da vam je to ćaćino pa možete raditi i raspolagati sa tim kako želite, a i vjerojatno su vlasnici vozila sami dovezli svoja auta na Pjacu.

Ali šta je tu je. U ovih zadnjih 16 godina od kada sam tu ovo je najgori Prvi maj. Većeg divljanja nisam vidio nego večeras od ovih momaka i cura. Došlo mi je da neke satarem nogama, ali ostao sam smireno do neke granice jer je bilo dosta pijanih i nadimljenih glava. (ne udaram djecu i pijane budale).

I bilo bi mi na kraju žao da sam na nekoga digao ruku. Ne volim kada mi prijete djeci, u smislu da ubuduće pazim na njih, da im se nebi štogod desilo. Momci, meni možete prijetiti koliko hoćete, ali ko se dirne moga djeteta neka se pazi.

Možete slobodno reći da nisam Opuzenac, pa u jednu ruku i nisam (jesam samo kada treba glasati za izvršnu vlast, onda sam Opuzenac), ali moja djeca jesu i oni se ponose time. I zato slobodno mene možete kritizirati, napadati i govoriti svašta, ali u djecu mi ne dirajte.

Momci ako sam se kome noćas zamirio, oprostite,ali doći ćete ako Bog da i vi u moje godine pa da vas vidim kako ćete vi reagirati. Stojte mi dobro. I vidimo se u mistu - objavio je Opuzenac.

28. travanj 2024 14:25