StoryEditorOCM
ZanimljivostiDobro joj ide

Ne jenjava zanimanje za "Istine i laži o hrani" šibenske autorice Anite Šupe

Piše Šibenski.hr
14. ožujka 2017. - 13:39

Knjiga šibenske nutricionistkinje Anite Šupe „Istine i laži o hrani“ ovih je dana doživjela sedmo izdanje i do sada je prodana u nešto manje od 14 000 primjeraka.

„Istine i laži o hrani“ Šupe je objavila 2012. godine, a zanimanje za prehranu koju zagovara ova nutricionistkinja ne jenjava. Knjiga je do sada prevedena na slovenski, srpski i makedonski jezik, a u planu je i prijevod na engleski.
Druga knjiga koju je Šupe napisala zove se „Prva hrvatska LCHF kuharica“ i na neki je način nastavak prve knjige.

-Zadnjih desetljeća industrijski razvoj, koji funkcionira samo na logici profita, donio nam je novu vrstu hrane koja nikada ranije u povijesti nije postojala. Vrlo malo znamo o tim namirnicama koje unosimo u svoje tijelo, a još manje su nam poznati razlozi zašto nam se neke stvari prikazuju kao zdrave. Činjenica je da usprkos suvremenom napretku znanosti, medicine i farmacije, ljudi ipak nisu zdraviji, a prehrana tu igra veliku ulogu. Zagovaram povratak na tradicionalnu izvornu prehranu kakva je nekada bila, prije razvoja prehrambene industrije, kada bolesti modernog čovjeka nisu niti postojale ili su bile vrlo rijetke. Cilj moje knjige, kao i ukupnog rada i angažmana je inspirirati ljude da promjenama prehrambenih navika preuzmu odgovornost za svoje zdravlje – kaže Šupe.
 

 

23. travanj 2024 15:16