StoryEditorOCM
ZanimljivostiSiromaštvo i molitva

Naša poznata glumica odlučila 'još radikalnije služiti Kristu': nakon zatvorenog samostana donijela neočekivanu odluku i šokirala obitelj

Piše PSD
18. prosinca 2017. - 12:24

Kada se prije 14 godina pozdravila s kazalištem, filmom i društvenom scenom, te povukla u samostan, Edita Majić šokirala je hrvatsku javnost kao rijetko koja poznata osoba prije nje.
U početku mnogi nisu vjerovali da će Edita uistinu ostati u samostanu, nagađalo se da se tamo povukla zbog nekih 'privatnih problema', te da će uskoro izaći i nastaviti život na koji je navikla ona, ali i ljudi oko nje.

No, prošlo je više od trinaest godina od kada je Edita u istome samostanu i ne čini se da se njena odluka imalo poljuljala. Dapače. Nakon odsluženih godina u samostanu sv. Josipa u španjolskoj Avilli, odlučila se na još radikalniji korak.
Mnogi bi pomislili da je život u zatvorenome samostanu, bez grijanja u sobama, tople vode i udobnoga ležaja dovoljno predan, ali Edita će otići korak dalje. Njena je majka, naime, otkrila Editinu odluku da postane - pustinjakinja.

"Već dugi niz godina osjećala je da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samoga početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo", ispričala je ekskluzivno za Bitno.net majka naše glumice.

17. travanj 2024 18:01