StoryEditorOCM
Zanimljivostiteški luksuz

Najveći privatni kruzer uplovio u Šibenik; Čak i cijena koju vlasnici plaćaju za čišćenje apartmana je astronomska

Piše Ana Petrić
25. travnja 2023. - 13:36

Najveća privatna jahta, odnosno kruzer simbolična imena ‘‘The World‘‘ jučer je uplovila u Šibenik. Luksuzna grdosija od gotovo 200 metara, posebna je po tome što je u vlasništvu putnika koji na njoj žive i plove obilazeći brojne svjetske destinacije, zadržavajući se u lukama od dva do pet dana.

Brod je u vlasništvu 130 stalnih putnika iz 40 zemalja, a buduće luke dogovaraju s kapetanom. Da vlasnici apartmana na ovom plovećem luksuzu trebaju biti itekako dubokog džepa, govori i činjenica da svoje apartmane na ovom brodu imaju i svjetske zvijezde poput Madonne i Arnolda Schwarzeneggera. 

Za kupiti, na primjer, najveće apartmane, a pod uvjetom da su za prodaju, treba izdvojiti oko 13.5 milijuna dolara, a uz to, godišnje po osobi za održavanje broda treba izdvojiti dodatnih 60.000 do 300.000 dolara godišnje, ovisno koji apartman posjedujete. 

Putnika je uobičajeno do 200, a za njih se brine čak 280 članova posade. Od svog porinuća 2002. godine, ovaj je kruzer uplovio u preko 1.200 svjetskih luka. Dio putnika stalno živi na brodu, a dio se priključuje na interesantnim putovanjima.

‘‘The World‘‘ raspolaže sa 165 apartmana, od studio apartmana pa sve do luksuznog apartmana u kojem se bez problema smjesti i 12 osoba te je jedini od svih kruzera na svijetu koji ima teniski teren u punoj veličini, njegov spa i fitness centar prostire se na 650 kvadrata, na njega može sletjeti helikopter, ima dva bazena te čitav niz restorana i barova.

Prekrasne kadrove kruzera čiji putnici uživaju u najboljem pogledu na cijeli Krešimirov grad, pogledajte u fotogaleriji naše Nikoline Vuković Stipaničev.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
19. travanj 2024 09:01