StoryEditorOCM
ZanimljivostiSkulptura mlade umjetnice Manuele Pauk

Na svečanosti u atriju Muzeja grada Šibenika, u srijedu, 6. ožujka, bit će proglašena nova Šibenska grandeca; Ovo je dar za nju

Piše Katarina Rudan
1. ožujka 2019. - 09:48
Privatni album

Na svečanosti u atriju Muzeja grada Šibenika, u srijedu, 6. ožujka, bit će proglašena nova Šibenska grandeca. Podsjetimo, Udruga "Volim Šibenik", u suradnji s Muzejom grada Šibenika i uz potporu Grada, organizira, treću godinu zaredom, izbor Šibenske grandece, žene koja svojim nesebičnim, u prvom redu volonterskim radom, pridonosi napretku lokalne zajednice.

Kandidatkinje za Grandecu 2019., koje su već predstavljene javnosti na portalima ŠibenikIN, Šibenik news i šibenski.hr, te na Županijskom radio Šibeniku i u Slobodnoj Dalmaciji, jesu Karmen Herceg, Marijana Rajić, Ana Paić, Marina Ninić i Maja Gnjidić.

Osim titule, nova će Šibenska grandeca za uspomenu dobiti i lijep dar, statuu. Manifestacija "Šibenska grandeca" od samog početka ne promiče samo žene koje svojim nesebičnim radom unaprjeđuju kvalitetu života u zajednici, nego i mlade šibenske umjetnice koje svake godine izrade priznanje koje dobiva Šibenska grandeca.

Autorica ovogodišnjeg priznanja je mlada šibenska kiparica Manuela Pauk. Rođena je u Zagrebu 1994., a odrasla je u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Peruška Bogdanića. Trenutačno studira sinologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Manuelina skulptura koju će primiti nova Grandeca prikazuje nježnu siluetu žene koja "izlazi" iz nedefinirane, tvrde forme i očarava svojom snagom i nježnošću istodobno. Ova mlada umjetnica nedavno se predstavila šibenskoj publici izložbom radova "Ludički juriš", kojim je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a prikazuje životinjske parove koje poljski književnik Witold Gombrowicz opisuje u svojoj knjizi "Bestijarij gnuša".

25. travanj 2024 15:18