StoryEditorOCM
ZanimljivostiSmaragdna Krka

Na Skradinskome buku predstavljen koktel ‘Tekući smaragd‘: osmislili su ga učenici Turističko-ugostiteljske škole iz Šibenika

Piše šibenski.hr
12. listopada 2021. - 14:14

"Smaragdna Krka“ izraz je koji su oduševljeni putnici namjernici često koristili da bi opisali prizore mirnih kanjonskih dijelova rijeke Krke isprekidanih raskošnim sedrenim barijerama. Zelena, smaragdna i zanosna Krka danas se pokazala inspiracijom šibenskim maturantima, budućim nositeljima odličnosti hrvatskog turizma.

Na jedinstvenom Carskom vidikovcu na Skradinskome buku predstavljen je novi koktel „Tekući smaragd“ kao rezultat suradnje Turističko-ugostiteljske škole, Bar akademije Iks i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Koktel, osmišljen u okviru projekta „Umijeće posluživanja – konobari kao zvijezde“, kojemu je cilj jačanje strukovnih vještina učenika i promicanja baštine našega kraja, pripremili su marljivi i kreativni učenici konobarskog smjera Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

"Sam koktel, čiju bazu čine autohtono bilje i pića lokalnih proizvođača, osmišljen je kao doprinos turističkoj ponudi Nacionalnog parka 'Krka'“, kazala je ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Senka Dodig, i dodala: „Na ovaj način pokazujemo kako škola, dobro uklopljena u lokalnu sredinu i osnažena partnerstvima s drugim prepoznatim turističkim i nacionalnim dionicima, može doprinijeti razvoju turističke ponude i lokalne sredine u kojoj djeluje.“

Za potpuni doživljaj Krke potrebna su sva osjetila, pa tako i istančan okus. Čovjek je na njezinim obalama uzgajao i ono čije plodove danas s užitkom kušamo, dičimo se njim i predstavljamo svijetu kroz prepoznatljivu gastronomsku ponudu.

"Nacionalni park 'Krka' veličanstveno je djelo prirode, čiju osobitost čini tisućljetni suživot čovjeka i prirode. Uz osnovnu misiju zaštite prirode, Javna ustanova 'Nacionalni park Krka' veliki trud ulaže i u edukaciju, stoga nam je bila izuzetna čast surađivati na ovom projektu. Pohvaljujem trud, zalaganje i inovativnost budućih nositelja naše ugostiteljske ponude, želim da vas i dalje prate radost, entuzijazam, motiviranost i želja za otkrivanjem novog“, zaključila je Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
23. travanj 2024 08:03