StoryEditorOCM
Zanimljivostijednostavna pravila

Na RTL-u uskoro starta intrigantni show u kojem poznati lažu ‘ko pasi‘: saznat ćemo tko je u mladosti nosio irokezu, tko hoda gol po kući...

Piše Anita Matić/SD
29. travnja 2021. - 14:41

Od 6. svibnja na RTL-ove ekrane stiže nova uzdanica zabavnog programa - show "Ma lažeš!“, koji bi u najkraćim crtama trebao otkriti kojim su poznatim osobama u laži "kratke noge". Prikazivat će se četvrtkom u 21 sat.

Tako bi, među ostalim, trebali doznati tko je u mladosti nosio irokezu, tko hoda gol po kući ili tko je lagao da poznaje ''bitne'' ljude samo kako bi dobio slobodan dan na poslu.

Show bi trebao razotkriti najskrivenije, najotkačenije, a ponekad i najmračnije istine i laži poznatih osoba, a sve to od poznatih će nastojati "iskamčiti" glumac i voditelj Rene Bitorajec.

image
Jan Kerekeš i Luka Vidović su kapetani ekipa, a Rene Bitorajac voditelj showa
RTL Press

- Ovaj show morate gledati jer gdje ćete od poznatih osoba čuti istine koje nikad ne biste čuli! A vidjet ćete i kako oni, simpatični i dragi ljudi, bezočno lažu - smije se Bitorajac, dodajući da je na setu atmosfera fantastična, a njemu se za vrijeme snimanja dogodilo nešto što mu se u čitavoj karijeri do sada nije dogodilo.

- Prvi sam se put za vrijeme snimanja rasplakao od smijeha - otkriva Rene, a na pitanje tko bolje laže, žene ili muškarci, kaže - podjednako su dobri.

- Svi skupa vrlo odlučno brane svoje laži - objašnjava glumac, koji je za potrebe snimanja jednom lagao.

Evo i pravila...

Pravila su jednostavna – za pobjedu u svakoj epizodi bore se dva tima. Na njihovu su čelu kapetani, radijski voditelj i komičar Luka Bulić i glumac Jan Kerekeš, a svaki od njih ima svoju ekipu, poznata lica iz javnog života, kojima se, iz emisije u emisiju, pridružuju i drugi poznati kolege.

Svaki tim mora pogoditi govori li suparnički tim istinitu tvrdnju iz svoga života ili je, pak, sve izmislio i govori laži. Naravno, čar je u tome da jedni druge moraju uvjeriti da je to što govore istina, bila to ona uistinu ili ne.

Jan Kerekeš ističe da će u borbi s lažima koristiti sva oružja.

- Kopačkama udaram Luku ispod koljena, kad treba udarit ćemo i u međunožje, tako da su s naše strane samo niski udarci ispod pojasa - govori Jan, a Luka Bulić ima drugu taktiku:

- Ja ne idem ispod pojasa jer sam gospodin. Smatram ga prijateljem u svakom trenutku života, osim kad se upale kamere na setu 'Ma lažeš!' -  kaže Bulić, naglašavajući da će njegov tim biti bolji.

Show izvornog imena "Would I lie to you?", čija licencija dolazi iz Velike Britanije, na BBC-u One se prikazuje već više od desetljeća, točnije od 2007. godine, a njegova dugovječnost samo potvrđuje da je odlično prihvaćen.

Show je čak sedam puta nagrađivan titulom Najboljeg britanskog TV panel showa, a 2013. proglašen je i najsmješnijim na dodjeli nagrada Comedy of the Year 2013.

19. travanj 2024 23:43