StoryEditorOCM
ZanimljivostiBožićni tjedan na Adventuri

Na Badnje jutro rasplesat će vas Fenixi; Navečer će Mala loža 'procvjetati' uz još jedan šibenski bend

Piše šibenski.hr
23. prosinca 2019. - 17:11

Šibenska Adventura ušla je u božićni tjedan koji započinje s Hip Hop Adventurom i vještim stihotvorcima brzima na jeziku koje u Parkiću (Perivoj Roberta Visianija) očekujemo večeras od 21 sat. U isto vrijeme na Maloj loži na redu je drugi City session by M.S.A.Q. Šibenskom kvartetu pridružit će se multi-instumentalist, bubnjar, udaraljkaš, pjevač, producent i glazbeni inovator SURKA u Ad hoc beatbox & Looping sessionu.

Istu pozornicu sutra od 11 sati preuzet će Kišni razdraganci Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrle, a već tradicionalnu podnevnu zabavu na Badnje jutro u Parkiću predvode Fenixi.

Sutra navečer će nebo nad gradom zasjati posebnim sjajem lampiona koji će biti puštani s rive od 22 sata. Kao i prethodnih godina, akcija "Šibenik daruje" ima humanitarni predznak: sav prihod od prodaje bit će doniran najpotrebitijima – socijalno ugroženim obiteljima na području grada Šibenika. Lampioni će se po cijeni od 30 kuna prodavati danas između dvije etaže Parkića od 19 do 21 sat. Sutra ih na istom mjestu te na trgu Medulić možete kupiti u jutarnjim satima, 11 do 13 sati, a navečer od 19 do 22 sata će se prodavati između dvije etaže Parkića te na rivi.

Nakon što božićna svijetla obasjaju nebo nad gradom, Mala loža će od 22 sata procvjetati uz šibenski bend Bloom i njihove osebujne izvedbe jazz standarda, bluesa, soula i rocka.

Na sam Božić u Parkiću nas od 21 sat čeka onaj poznati zvuk zajedništva, blagostanja i sreće, a sve zaslugom dvojca Kraljeva straža. Adventurin vremeplov ovog puta putuje glazbenim vodama svih Božića u presjeku planetarno popularnih do manje znanih božićnih pjesama.

Jutro nakon, 26. prosinca, na istoj pozornici u podne Adventuristi će uživati u glazbenoj poslastici – Goodies, a večer provesti s Detourom. Ljubav između njih i Šibenčana traje već duže vrijeme, a u Parkiću će se iznova zaljubiti u njihove stare, a i nove pjesme.

U petak, 27. prosinca jutarnju svirku predvodi šibenski dvojac El Gato, a od 21 sat stiže glazbenica čiji hitovi osvajaju neke nove klince, novu generaciju, istom snagom kao i u vremenu kada je prvi put stupila na scenu – Vesna Pisarović.

Istovremeno, na pozornici Male lože u posljednjem ovogodišnjem City sessionu uz Matu Skračića i njegov kvartet zasvirat će Lift Boyz i Dan-Chi Trio, u netipičnoj kombinaciji funka i soula s pop i jazz varijacijama.

Tri nas programa očekuju i u subotu 28. prosinca. Započinjemo podnevnom zabavom uz Bagatine u Parkiću, a nastavljamo na istom mjestu uz soundtrack s kojim su odrastale generacije Šibenčana zahvaljujući članovima udruge Disco gimnazija koji nas od 21 sat vode u dobra stara vremena.

Dok u Parkiću traje retro đir, na Maloj loži nas očekuje potpuno moderan zvuk: afro-soul ethno-beats harmonije osječka kantautorice koju nazivaju vilom ritma i beata – Aklea Neon.

31. siječanj 2023 21:40