StoryEditorOCM
Zanimljivostilegenda estrade

Mišo Kovač preselio u okolicu Splita i otvorio dušu: Šibenik je zajeban, on ima svoje heroje. To su Arsen, Vice i Dražen. Ne ja!

Piše Šibenski.hr
5. listopada 2021. - 18:37

Posljednje dane babljeg ljeta Mišo Kovač provodi u Strožancu kod Splita, piše Jutarnji list. Dani mu prolaze na terasi, udaljenoj nekoliko koraka od mora. Za razliku od supruge Lidije koja pliva svaki dan, Mišo ove godine u more nije umočio ni nožni palac. Drži se hlada, dvorišta i terase uređene u mediteranskom stilu, nasred koje je postavljen veliki stol s klupama. Na stolu su svježe ubrane smokve, koje Mišo posebno voli, kroštule, kava, coca-cola i voda. Prošlog je tjedna u samo dva dana snimio čak četiri videospota.

Glazbenu legendu u Strožancu je posjetila novinarka Jutarnjeg lista Klara Rožman kojoj je dao ekskluzivan intervju.

- Što znači "moj" grad. Dobro, ja sam iz Šibenika, pleme Kovača tamo živi već nekih četiristopetsto godina. Već godinama živim i u Zagrebu, ali je li to moj grad? Nemam ja svoj grad. Ja imam Lidiju, svoju Lidiju koja me spasila, Imam Ivanu i svoju unuku Elenu, koju dida voli najviše na svijetu. One su moji gradovi.

image
Mišo i kći Ivana
Duje Klaric/Cropix

A Šibenik je zajeban, on ima svoje heroje. Njihovi heroji su Arsen Dedić, Vice Vukov i Dražen Petrović. Ne ja!, rekao je pjevač koji se dotakao i nastupa u doba pandemije.

- Kažu da sam se povukao. Nisam se ja povukao, ja samo ne želim pjevati pred par ljudi, to ni moja publika nije zaslužila, ni oni to ne žele. Ja i moja publika želimo stadion, mi volimo moje pjesme, mi živimo za njih, mi ih želimo zajedno pjevati. Ja na scenu izlazim sam! Nemam plasačica koje skaču, podižu noge, ugrijavaju atmosferu i nešto izvode. Ne! Na scenu na koju izlazim samo su mikrofon, reflektor i ja, kazao je, među ostalim, Mišo za Jutarnji list.

26. travanj 2024 18:44