StoryEditorOCM
ZanimljivostiAVANTURA ŽIVOTA

‘Mislim da je samo plakala, i ona i ja i Iris‘: pobjednik ‘Plesa sa zvijezdama‘ otkriva što se sve noćas događalo. Za njim uzdišu i žene i muškarci

Piše Klara Rožman/JL
30. svibnja 2022. - 18:42

Što mi je prošlo kroz glavu kada sam shvatio da smo Valentina Walme i ja pobjednici "Plesa sa zvijezdama"? Teško je to reći. Znam da sam samo htio zagrliti svoje cure IrisLaru i Valentinu. Nisam čuo ništa oko sebe. Jednostavno je sve bilo toliko puno emocija, oko mene i u meni, da sam vjerojatno jako čudno izgledao na televiziji - kaže Pedro Soltz (38), pobjednik nove sezone "Plesa sa zvijezdama" Nove TV, koji je pobjedu slavio do dugo u noć, piše Jutarnji.hr.

- Fešta je trajala do dugo u noć ili možda da kažem do rano ujutro. Teško se bilo odvojiti se od te cijele atmosfere i od svih tih ljudi. Naravno da sam na tulumu i zaplesao, ali svoj standardni "Pedro ples" - smije se Pedro koji je pobjedu u showu popratio suznih očiju.

No, još emotivnije od njega reagirala je njegova desetogodišnja kći Lara koja se, nakon proglašenja, zatrčala na scenu, prema svom tati. Što mu je Lara prvo rekla nakon što ga je zagrlila?

- Mislim da je samo plakala, i ona i ja i Iris i Tina. Lara je sve to što se događalo proživljavala zajedno sa mnom i bila je uzbuđenija od mene oko svake epizode showa - kaže Pedro čija je velika navijačica bila i njegova mama koja živi u Brazilu, a s kojom se u cijeloj ovoj gužvi još nije imao prilike čuti.

- Nismo se još čuli jer mi je telefon zatrpan porukama i pozivima. Imam jako puno poruka i od mame i od prijatelja iz škole u Brazilu, prijatelja iz gradova gdje sam prije živio. Ma svi su od svukuda zvali i čestitali mi - govori Pedro čija nagrada trenutačno stoji u dnevnom boravku.

- Tu ćemo je još neko vrijeme držati da joj se još malo divimo svaki dan, a onda je selim u radnu sobi gdje će biti podsjetnik na to kako se sve može ostvariti ako si dovoljno uporan i hrabar. Ali, najveća nagrada mi je ples s Larom koji nikada nećemo zaboraviti i koji mi je bio jedan od najljepših trenutaka u životu. Nagrada su mi i uspomene na sve ove divne ljude koji su bili uz mene tijekom cijelog showa - kaže pobjednik showa koji je početkom godine svojom odlukom da uđe u "Ples sa zvijezdama" šokirao ženu i kćer.

Kći se tada bojala da je tata ne osramoti pred prijateljima u školi, a supruga Iris Cekuš iznenadila se kada joj je rekao da je prihvatio plesno-televizijski izazov.

- Iris je, naravno, znala da ja volim plesati, ali znala je i da nemam pojma o plesu te da je ovakvo profesionalno plesanje pred televizijskim kamerama izvan moje komfor zone - prisjeća se Pedro koji je opet, s druge strane, svoju lijepu Iris zaveo upravo plešući.

image
Nova TV

Njih dvoje upoznali su se 2010. godine u Milanu na snimanju kampanje za luksuzni talijanski brend, a slučajno su se sreli tijekom izlaska u noćni klub gdje je on bio sa svojom ekipom, a ona s prijateljicama.

Društvo se spojilo, izašlo na plesni podij, a Iris - koja je i sama poput svog supruga svjetski priznati i poznati model - i Pedro zajedno su zaplesali na tadašnji hit "Parlo Americano", pri čemu ju je on, uz smijeh prisutnih, pokušavao poljubiti i dignuo ju je na rame, piše Jutarnji.hr.

S Pedrove strane bila je to ljubav na prvi pogled, a Iris je naočitom tamnokosom, 186 centimetara visokom manekenu uspjela odolijevati oko dva mjeseca, sve dok i sama nije priznala da je zaljubljena u čovjeka koji je nakon njihova vjenčanja 2016. godine dobio titulu najzgodnijeg hrvatskog zeta.

Kad smo kod titula, Pedro još otprije, točnije od 2013. godine, prema izboru jednog inozemnog portala nosi titulu jednog od najseksepilnijih muškaraca na svijetu kao i najpoznatijih muškaraca u svijetu modelinga.

Manekenstvom se počeo baviti kao 15-godišnjak iz hobija, a stvari su postale ozbiljnije četiri godine poslije nakon njegova prvog međunarodnog putovanja i kampanje kada je imao 19 godina.

- Iskoristio sam priliku i krenuo u avanturu, iako nisam bio siguran koliko će sve to postati ozbiljno. Tako je sve krenulo i moram priznati kako je bilo i još uvijek je nevjerojatno uzbudljivo. Živio sam u desetak zemalja, proputovao gotovo cijeli svijet zbog posla i imao nevjerojatne avanture. Radio sam za megauspješne klijente, među kojima su Dolce & Gabbana, Armani, Zegna, Versace, Cavalli, te za mnoge velike brendove kao što su Gillette, L'Oreal, Barila, Belvedere, Fernet Branca, Lavazza, Head & Shoulders, Garnier, Henkel, Schwarzkopf... Imao sam ludih poslovnih iskustava, poput zaglavljivanja u planini, plivanja s morskim psima, snimanja pod vodom cijeli dan, putovanja po pustinji i ronjenja u ledenoj vodi - priča pobjednik "Plesa sa zvijezdama" koji nije niti sanjao da će upravo on slaviti u nedjelju.

- Apsolutno nisam mislio da ću dogurati ovako daleko. Znao sam da ću dati sve od sebe, ali s obzirom na moje potpuno nepoznavanje plesa, mislio sam da će to biti jedno neugodno prikazivanje mog nedostatka talenta (smijeh). U show sam ušao bez pritiska pobjede, samo sa željom da se zabavim, ali sam tijekom showa shvatio koliko znači kada nešto radiš sa srcem i koliko dobrog može iz toga proizaći. Ova pobjeda i ta finalna večer za mene su ispunjenje sna i uspomena za cijeli život. Što mislim, jesu li za mene više glasale žene ili muškarci? Znam da su za mene glasali moji prijatelji i svi koji su mi podršku iskazivali tijekom cijelog showa. A sad, jesu li to više bili muškarci ili žene, ne mogu nikako znati. Taj moment najseksepilnijeg muškarca na svijetu ne volim iskorištavati u ovakve svrhe. U ovom showu bilo je bitno kako plešemo i koliko dajemo sebe u cijeli projekt. Nadam se da sam uspio svojim trudom i predanošću istaknuti taj plesački dio na kojem sam mukotrpno radio - napominje maneken rođen u gradu Belo Horizonte (što u prijevodu s portugalskog znači "lijep obzor").

Djetinjstvo je proveo na farmama u brazilskoj državi Minas Gerais, odrastajući s roditeljima, dva brata i dvije sestre. Pedrov otac imao je građevinsku tvrtku i uz to se bavio ekonomijom i financijama, a majka je radila poslove vezane uz kavu jer dolazi iz grada Tres Pontas, poznatog po njenoj proizvodnji, piše Jutarnji.hr.

23. travanj 2024 14:04