StoryEditorOCM
ZanimljivostiPOSAO ZA KATEDROM

Mislili ste da se Frano Kekez nije vratio u ‘Masterchef‘ jer mu se ‘sve gadi‘? Dijelom ste u pravu, ali to nije jedini razlog

Piše Mirjana Rašević/SD
3. prosinca 2021. - 10:40

Nakon što su se u MasteChef kuhinju ovog tjedna vratili natjecatelji koji su ranije ispali, a što je među ostalim kandidatima izazvalo podijeljene osjećaje, gledatelji su odmah uočili da među njima nema Frane Kekeza.

Na to su posebno reagirali njegovi brojni dalmatinski poklonici, ali i oni širom zemlje.

Društvene mreže su zapljusnula pitanja o tome zašto se među povratnicima nije našao i osebujni 33-godišnji učitelj matematike iz Hrvaca, no nije manjkalo ni onih koji su upravo takav potez ponovno hvalili, ističući Franu kao jedinog koji u showu nije bio kalkulant i koji, očito, upravo zbog toga sebe više nije vidio ondje.

image
Nova TV


Uostalom, sam je sabotirao svoje jelo i tako ispao iz natjecanja, čime je rekao sve što je želio reći.

Ipak, da ne bi sve ostalo samo na pretpostavkama, kontaktirali smo Franu Kekeza i postavili mu nekoliko pitanja.

Jeste li bili pozvani na povratak u show?

- Naravno, i to svega nekoliko dana po povratku kući.

Zašto ste odbili?

- Snimanje povratničke epizode se odvijalo tjedan dana prije početka školske godine, a produkcija mi nije mogla garantirati da ću nakon jednog ili dva dana snimanja moći napustiti set, kako bih mogao početi predavati na nastavi.

Ja jesam tražio posao u ozbiljnoj kuhinji no nisam ga dobio, a nemam namjeru spoticati se o suđe i noge na mjestima na kojima se samo gleda kako iskoristiti vrijednog čovjeka. Budimo realni, u ugostiteljstvu su uglavnom takva mjesta upražnjena i za takva se traži čovjek više. 

image
Nova TV


Jeste li gledali epizodu u kojoj su se bivše kolege vratile na set?

- Reprizu. Nekako je termin baš u vrijeme kad se mi na selu sastanemo unatoč koroni. Svi smo cijepljeni ili se cijepimo.

Tko je po vama bio najbolji u ovoj epizodi?

- Jedna jako posebna i rijetka osoba, Marko Krznarić. Osoba koja po ničemu nije dio prosjeka. Posebno impresionira kad on Vanju Agića zove sine, onda to nisu prazne riječi, vjerujte mi.

image
Nova TV


Smatrate li da ste učinili dobar potez što ste izišli iz showa?

- Na ovo pitanje bih htio odgovoriti tako da se zahvalim ravnatelju OŠ Aržano, Frani Bilić-Prciću, na ukazanom povjerenju. Obim posla u školi je velik, ali zadovoljstvo u učenju djece i suradnji s kolegama u toj sredini čini ga lakim. 

image
Nova TV


Po vašem mišljenju tko će pobijediti u završnici?

- Nemam mišljenje o tome... Što vi mislite? - uzvratio nam je Frano.

‘Nisu slučajno tamo‘

- Nije mi žao što sam sabotirao vlastito jelo. U tom trenutku je počinjala školska godina,  sretan sam što sam nastavnik u jednoj školi na punu satnicu.

Osigurao sam sebi neku temeljnu egzistenciju kroz godinu dana. Iako sam sklon riziku i avanturama, mislim da je bilo prerizično, optimistično i nerealno uzdat se u pobjedu u showu. Ljudi koji su kuhali skupa sa mnom i protiv mene nisu tamo slučajno. - rekao je Frano našem kolegi Vinku Paiću u ranijem razgovoru.

19. travanj 2024 06:24