StoryEditorOCM
ZanimljivostiZavršne pripreme za "Zlatni studio"

Mila Elegović: 'Za televizijski prijenos izabrala sam najkraću moguću mini haljinu'

Piše Šibenski.hr
1. veljače 2019. - 09:44

Među prezenterima ovogodišnje dodjele nagrade Zlatni Studio koja će se održati 2. veljače s izravnim prijenosom na Prvom programu HTV-a u 20 sati, naći će se i četiri dame, dobro poznata lica hrvatske scene.

Tako će glumica zagrebačkog HNK Iva Mihalić dodijeliti godišnju nagrade u kategoriji filma, Doris Pinčić Rogoznica u kategoriji radija, voditeljica Nove TV Mia Kovačić bit će zadužena za priznanja koja će ići u “livestreamu” nakon prijenosa uživo, a Mila Elegović za kategoriju kazališta.

Omiljeni časopis

- Presretna sam doslovno što sam dio finala Zlatni Studio i što ste me pozvali da budem prezenterica. Studio je bio prvi časopis koji sam počela kupovati kao dijete i koji me upoznao sa svijetom glamura bivše Jugoslavije. To je moje djetinjstvo i strašno mi je drago što je Studio preživio do današnjeg dana i dalje izlazi. Moram najaviti da stižem u najkraćoj minici ikad, haljini Ivice Skoke - govori nam u svom prpošno-zezantskom stilu Mila Elegović u pauzi probe za novu predstavu koju priprema.

Puno je toga očekuje u ovoj godini, pa tako i taj komad koji će svoju svečanu premijeru imati 17. veljače. Riječ je o koprodukciji kazališta Moruzgva i Kerempuha “Preko veze” u režiji Ivana Lea Leme, a u toj zapravo kabaretskoj predstavi Elegović igra zagrebačku gradonačelnicu koja je na kokainu. - Najvažniji za mene u ovoj godini ipak je moj osobni projekt, show na kojem već dugo radim i koji konačno izlazi.

Riječ je o autobiografskom koncertu s plesačicama, bendom, gostima i sve je već spremno, a premijera će mu biti na jednom festivalu u travnju - otkriva Elegović. A što se tiče protekle 2018., ona je za zagrebačku glumicu i pjevačicu, jednom riječju, bila “nabrijana”.

- Strašno puno sam putovala i prešla kilometara kao nikad u životu - rezimira Elegović.

Svoj pregled 2018., što je i nagrada Zlatni Studio u svojoj osnovi, ali i planove za 2019. otkriva i njezina kolegica Iva Mihalić.

- Prošla godina bila mi je mješavina svega i svačega, uglavnom bolja od 2017., a nadam se da će 2019. biti još bolja. No bez ikakve sumnje lanjska godina ostat će mi zapamćena po snimanju serije “Uspjeh” i nadam se da će se to i nastaviti - govori Mihalić koju smo dobili usred posljednjih priprema za predstavu “Glumica” redatelja Pascala Ramberta čija je premijera zakazana za sutra u zagrebačkom HNK.

Za Doris Pinčić Rogoznicu, mladu zadarsku glumicu, voditeljicu koja radi na RTL-u, ali i na Narodnom radiju, 2018. bila je jednom riječju čarobna. I doslovno ne pretjeruje.

Obiteljski život

- Nakon sina Donata, stigla nam je i kćerkica Gita, a s trudnoćom nisam imala nikakvih problema tako da sam radila sve do osmog mjeseca. Sve u svemu pamtit ću je kao vrlo uspješnu godinu i privatno i poslovno, jer radila sam stvarno divne projekte poput “Tri, dva, jedan - kuhaj!” - govori Pinčić Rogoznica.

Poslu se vratila vrlo brzo, ali ne u istom tempu, pa je tako pet mjeseci nakon što je rodila krenula “pomalo” sa svojim gažama na Narodnom radiju, a sada svoje šihte od 6 do 9 sati u tandemu s Hrvojem Kečkešom radi praktično u punom obimu, osim ako nešto ne iskrsne. No kako je tu dvoje male djece... - A ova godina nam je nekako počela s prvim Gitinim odlaskom u bolnicu i prvim noćenjem tamo, pa se stvarno nadam da se dan po jutru ipak ne poznaje - odgovara Doris. Inače, prvi televizijski projekt u ovoj godini bit će joj licencni “Fittest family”.

Mia Kovačić, dugogodišnje zaštitno lice “In magazina” Nove TV, objašnjava kako je ljepota njezina posla u tome što nikad ne zna što će joj on donijeti.

Interne šale

- Što me sve čeka točno ne znam, ali u svakom slučaju gledam li lanjsku i ovu godinu, koja je tek počela, njih je definitivno obilježio “IN magazin”. Ove godine naš lifestyle magazin slavi deset godina postojanja, što ćemo na programu još dodatno obilježiti ovaj petak, a ekipa proslaviti internim tulumom. To je emisija u kojoj sam od samom početka i s ekipom koja mi je danas poput obitelji. Najljepše su mi te naše interne šale, koje nisu uvijek za prepričavanje.

Ali, recimo, ekipa se zna poigrati blesimetrom, zezajući se na račun moje disleksičnosti, što zna biti urnebesno. A onda kada ste tako opušteni i kada vam je posao uživancija, to se osjeti i na ekranu - zaključila je Mia Kovačić.

19. travanj 2024 16:52