StoryEditorOCM
ZanimljivostiŠEFICA HITNE

Maja Grba Bujević o otvaranju teretana: ‘Za ljeto treba imati dobro tijelo pa, da bismo još to stigli popraviti, uskoro ćemo izdati upute‘

Piše jutarnji.hr
5. svibnja 2020. - 08:14

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević zadovoljna je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere, donosi Dnevnik Nove TV.

- Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi - rekla je te dodala kako se ovaj tjedan povećavaju kapaciteti.

- Radilo se dosta i do sada, iako se kaže da su se samo hitnosti radile, ali to nije baš tako, radili su se i onkološki i kronični pacijenti, dijalize... ne krećemo od nule, nego bi u ovom tjednu htjeli postojeće stanje podignuti za 30 posto - rekla je Grba Bujević.

Grba Bujević dodaje da se nikome ne može jamčiti da liste čekanja neće biti veće, ali da se očekuje da će u roku od dva mjeseca doseći razliku koja je za odraditi ostala u zdravstvenom sustavu.

- Kaos nećemo dozvoliti. Ako bude trebalo angažirat će se i privatni dio sustava, to ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, iz dana u dan - rekla je za Dnevnik Nove TV.

Grba Bujević kaže da osobno ne vidi problem u održavanju usmenih ispita na fakultetima uz epidemiološke mjere, ako za takve ispite ima potrebe.

- Prosvjeta to zna bolje - rekla je te dodala da vjeruje da će epidemiolozi do kraja mjeseca objaviti i upute kako bi se mogle otvoriti autoškole i teretane.

- Za ljeto treba imati dobro tijelo pa da još to stignemo popraviti - zaključila je Grba Bujević.

18. travanj 2024 13:16