StoryEditorOCM
Zanimljivostirat bivših kolega

Latin vodi 'Otvoreno', a Hloverki pao mrak na oči: Duša me boli, žao mi je pretplatnika. On ima najviše sudskih presuda na štetu HRT-a, i sad bi trebao biti vjerodostojan? Bože sačuvaj...

Piše A.B.K.
17. rujna 2019. - 13:18

Iako je već duže vrijeme u turističkim vodama, nekadašnja urednica i direktorica programa na HRT-u Hloverka Novak Srzić nije mogla odoljeti, a da javno ne komentira povratak Denisa Latina kao novog urednika emisije "Otvoreno".

Današnja šefica Turističke zajednice Makarske objavila je svoju fotografiju na društvenim mrežama, dok je bila urednica i voditeljica „Otvorenog“ uz komentar:

- Ne gledam više puno televiziju.. Vratila se mojoj staroj ljubavi Radiju... Ovo je fotka iz mog i našeg Otvorenog.... U ovoj sezoni Otvoreno će uređivati Denis Latin... Duša me boli... Ne zbog mene... Ja sam sve već vidjela.. Žao mi samo pretplatnika... Bože sačuvaj..."

Na komentare ispod objavljenog posta dodala je i : “...da Latin ima najviše sudskih presuda na štetu HRT-a zbog laži i manipulacija koje je plasirao u svojim emisijama...i sad bi trebao biti vjerodostojan?????!!!!!“

Denis Latin prema pravilima HRT-a ne može davati izjave, samo je ironično prenio Hloverkinu objavu na svojem profilu.

Većina komentatora ispod njezine Facebook objave žali za danima kad je Hloverka Novak Srzić vodila „Otvoreno“, hvali njezin rad, no ima i onih koji su vrlo kritički intonirani i u kojima se bivšu novinarku proziva da je bila u svim vladajućim strankama te da je „završila karijeru kao rentijerka bazena na hrvatskom jugu“.

- Šta ste se uskokodakali?! Šta fali Denisu Latinu? Gđo. Hloverka, mene duša boli šta pluća Makarske Osejavu prenamjenjujete i pogodujete krupnom kapitalu. Fokusirajte se na svoj posao i dooobro razmislite šta ostavljate dici i svojim unucima s dopuštanjem prenamjene – zamjerila je jedna Makaranka.

Nazadovoljna kritikama, Hloverka je zaključila da je „ova verbalna agresija podsjeća na oružanu agresiju u Domovinskom ratu.. Nema dijaloga.. samo skidanje glava…“

Svađa Hloverke Novak Srzić i Denisa Latina traje već desetljećima.

- Ja ili ona, druge opcije više nema. Ili ćemo se baviti novinarstvom, ili ćemo pustiti da Hloverka i njezini pokrovitelji, bilo politički, bilo financijski, Televiziju do kraja pretvore u podaničku, korumpiranu, cenzurom zahvaćen medij koji štiti mafijaše i kriminalce, prodaje televizijske reportaže za velik novac, trguje eterom i puni nečiji džep - izjavio je Denis Latin još 2008. godine za „Slobodnu Dalmaciju“.

Povod sukoba je bila emisija Latinice pod na temu "Srpska i hrvatska mafija - gdje su spone?", u koju je Latinu šefica zabranila da pozove Gordana Malića pod izlikom da je on "britanski špijun". Latin je to odbio, ona mu je skinula 8000 kuna s plaće. Završili su i na sudu gdje se Latin ispričao šefici. 

 

 

20. travanj 2024 14:07