StoryEditorOCM
ZanimljivostiGoran Prgin

Kontroverzni šibenski poduzetnik prodaje luksuznu vilu u Zablaću. Evo što se nudi za gotovo 6 milijuna eura

Piše Toni Veljača
27. srpnja 2023. - 13:28

Impozantna, luksuzna vila šibenskog poduzetnika Gorana Prgina koju je u Zablaću izgradio prije desetak godina, stavljena je na prodaju. Riječ je o obiteljskoj kući, možda i posljednjem statusnom simbolu nekada uvaženog poslovnog čovjeka, čija je gradnja počela 2014. godine, u vrijeme kada mu je tvrtka (NCP Grupa) grcala u 220 milijuna kuna teškom dugu.

Unatoč poslovnom krahu, kontroverzni Prgin od gradnje nije odustao. Dapače.

- Tvrtka je jedno, a privatna imovina nešto sasvim drugo – govorio je Prgin te 2014. godine, upitan o moralnosti gradnje privatnog objekta dok mu tvrtke prolaze stečaj a vjerovnici čekaju na naplatu potraživanja.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Pravdao se tada kako je gradnja kuće većinski financirana kreditom.

- Kuća je 70 posto financirana kreditom, ostatak je privatna ušteđevina – izjavio je poduzetnik koji je nekoliko godina kasnije završio na optuženičkoj klupi.

DORH je naime u listopadu 2020. godine protiv Prgina, tadašnjeg vlasnika NCP Grupe podigao optužnicu zbog malverzacija u gospodarskom poslovanju. Optužena je i njegova kćer Ivana, direktor tog poduzeća te bivši predsjednik Uprave Jadranske banke Ivo Šinko.  Četvorka se tereti da su napravili gotovo 40 milijuna kuna štete, a na sudski epilog još uvijek se čeka.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Koliko će se čekati na novog vlasnika luksuznog zdanja, tek treba vidjeti. Kuća, oglašena kao velebna vila, čiji tjedni najam doseže i do vrtoglavih 20.000 eura, procijenjena je na 5,3 do 5,8 milijuna eura, ovisno o agenciji za nekretnine. Imanje u Zablaću, prvom redu do mora, prostire se na 2600 četvornih metara, dok stambena površina kuće iznosi 1000 četvornih metara.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

U troetažnom objektu, između ostaloga, nalazi se prostorija za zabavu s biljarom, vinskim podrumom, kaminom… Svaka od tri etaže povezana je i liftom, pa se na katovima uz sedam raskošnih soba, mogu pronaći prostorije za masažu, unutarnji bazen, saune, jacuzzi i ljetna kuhinja.

Uz kuću, budućem vlasniku pripast će i veliko uređeno dvorište s košarkaškim igralištem, garaža sa šest parkirnih mjesta ali i bova za privez broda.

27. travanj 2024 16:00