StoryEditorOCM
Zanimljivostimjesec dana zabave

Koncerti, filmovi, besplatne ture... Zahuktalo se ljeto na sve tri šibenske tvrđave, donosimo kompletan program

Piše Šibenski.hr
14. lipnja 2022. - 12:03

Zahuktalo se ljeto na sve tri šibenske tvrđave, a ovaj tjedan na Mihovilu nas čekaju čak četiri koncerta, sljedeći uživamo na filmovima i Svjetskom danu glazbe na tvrđavi Barone, dok je do kraja mjeseca na Tanaju ulaz slobodan, a tu su i besplatne organizirane ture!

ČETIRI KONCERTA NA MIHOVILU OVAJ TJEDAN!

Ovaj tjedan na Mihovilu će prvi zasvirati momci iz Hladnog piva koji obilježavaju 35 godina postojanja. Koncert Hladnog piva na rasporedu je sutra, dok dan nakon, u četvrtak 16. lipnja, na Mihovil stiže jedna od najcjenjenijih hrvatskih glazbenica - Nina Badrić!

Vrhunac je dvostruki koncert jedne od najvećih pop zvijezda novije generacije Lorde, koja na Tvrđavi sv. Mihovila nastupa 18. i 19. lipnja. Oba koncerta u Šibeniku su rasprodana prošlog lipnja u jednom danu!

Lorde u Hrvatsku dolazi u sklopu Solar Power turneje, nakon što je na nedavoj Primaveri bila headliner te nastupala uz imena kao što su The Strokes, Massive Attack, Tyler The Creator ili Gorillaz. U Šibenik dolazi sa svojom velikom produkcijom, najvećom koja je do sada postavljena na Tvrđavu sv. Mihovila!

image
Tvrđava kulture Šibenik

SVJETSKI DAN GLAZBE I LJETNO KINO NA TVRĐAVI BARONE

Kao najava ljetne koncertne sezone na Tvrđavi Barone, 21. lipnja na pozornici iznad grada održat će se dvostruki koncert! Na datum kada se obilježava Svjetski dan glazbe širit će se zvuci francuske glazbene priče Nere Stipičević, a potom pozornicu preuzimaju ansambl Acoustic Project. Ulaznice za dvostruki koncert su dostupne online na webu Tvrđave kulture i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen po cijeni od 60 kuna.

Sljedeći tjedan, odnosno u srijedu 22. lipnja, na Tvrđavi Barone počinje još jedno šibensko filmsko ljeto uz premijeru filma glumice i prvakinje drame zagrebačkog HNK Nine Violić, „Baci se na pod“. Svečanoj premijeri s kojom započinje ljeto prisustvovat će redateljica!

- Kroz lipanj, srpanj i kolovoz svake srijede s početkom u 21:30 sati očekuju nas probrani novi i aktualni filmski naslovi za koje je potrebno osigurati ulaznicu, dok će subote biti rezervirane za reprizni program Art kina Arsen, uključujući i naslove iz programa Češljaonica selektora Ante Storića - najavljuju iz Tvrđave kulture Šibenik. 

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava za projekcije srijedom ostvaruju popust, a one subotnje su besplatne za sve članove.

Besplatno na sv. Ivana

Do kraja mjeseca ulaz na Tvrđavu sv. Ivana besplatan je za sve, a vrata novoobnovljene Tvrđave od danas su otvorena svaki dan od 9 do 21 sat.

- Za one koji se žele malo bolje upoznati sa svim tajnama Tvrđave sv. Ivana, tu je naša tura „Opsada Tanaje“ s vodičima Tvrđave kulture koja se održava redovito svaki dan od 19 sati te vikendom dva puta dnevno. Posebno nam je drago i što je prva „Šetnja parkovima Tanaje“ koju vodi krajobrazni arhitekt Mate Rupić prošla iznimno uspješno pa nastavljamo i s njom svake subote od 19 sati! – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

image
Tvrđava kulture Šibenik

ODBROJAVANJE DO LET'S ROCKA!

Točno deset dana ostalo je do početka trećeg izdanja Let's Rock festivala koji se 24. i 25. lipnja održava na tri pozornice Tvrđave sv. Mihovila.

- Kompletan line-up je poznat, a uskoro ćemo objaviti i satnicu – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Festivalske ulaznice su po cijeni od 230 kuna dostupne na sustavima Eventim i Croatia Tickets, dok su od danas na Eventimu dostupne i dnevne ulaznice po cijeni od 150 kuna. Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10 posto kupnjom ulaznice na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

U nastavku donosimo raspored bendova po danima.

PETAK 24. 6.

LUUL

FREEKIND

TROKUT

ROLO

MIRIIAM

WILLOW AVENUE

PORTO MORTO

FIRE IN CAIRO

LELEE

DISKODELIJA

SUBOTA 25.6.

PSEĆA PLAŽA

FANTOM

KOIKOI

MARINADA

IRENA ŽILIĆ

BAD DAUGHTER

BLUVINIL

SRKLET

ĐUTKO I PLODOVI ZEMLJE

HRAM

20. travanj 2024 03:09