StoryEditorOCM
ZanimljivostiNOVA IDEJA

Kakve veze potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas ima s Taylor Swift? Iznio je zanimljiv prijedlog...

Piše SCENA SD
10. siječnja 2024. - 20:15

Američka pop zvijezda Taylor Swift (34) mogla bi motivirati mlade ljude da glasaju na europskim izborima u lipnju. Barem se tome nada potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas (61) . Grk je u srijedu u Bruxellesu kazao kako bi popularna pjevačica mogla uputiti apel svojim obožavateljima da izađu na birališta na pariškom koncertu u svibnju.

- Nitko ne može mobilizirati mlade bolje od mlade osobe, rekao je Schinas.

image

Margaritis Schinas

Kenzo Tribouillard/Afp

Grčki povjerenik osvrnuo se na objavu Taylor na Instagramu u rujnu. U njemu je pjevačica pozvala svoje američke obožavatelje da se prijave za izbore. Neprofitna organizacija prebrojila je više od 35.000 novih birača. Pjevačica ima skoro 280 milijuna pratitelja samo na Instagramu.

Potpredsjednik Europske komisije je dodao da pariški koncert pjevačice pada na Dan Europe 9. svibnja. "Zato se stvarno nadam da će učiniti isto i za mlade Europljane". Schinas je to izjavio tijekom predstavljanja nove strategije za mlade, kojom Komisija namjerava sva područja politike podvrgnuti "ckecku mladih".

U Njemačkoj će mladi u dobi od 16 i više godina prvi put moći glasovati na europskim izborima 9. lipnja. Bundestag je 2022. odobrio vladinu inicijativu za snižavanje dobne granice za glasovanje.

05. svibanj 2024 21:15