StoryEditorOCM
ZanimljivostiGradi imidž

Ja sam Meghan, ponosna žena i feministica! Na službenoj web stranici kraljevske obitelji vojvotkinja manifestom potvrdila što je pokazala na vjenčanju

21. svibnja 2018. - 12:00

Svega nekoliko sati nakon što je izrekla sudbonosno ´da´ Meghan je, kao Vojvotkinja od Sussexa, na službenoj web adresi britanske kraljevske obitelji dobila svoju stranicu, koja ističe njenu osjetljivost za društvena pitanja, indirektno evocirajući uspomenu na neprežaljenu princezu Dianu

-Ponosno sam što sam žena i feministica- citat je kojime se 2015. godine obratila Ujedinjenim narodima na konferenciji  u New Yorku, a koji se ističe u teksto o mladoj nevjesti, gdje se u kratkim crtama opisuje njen raniji život i djelovanje, u prvi plan stvaljajući humanitarne napore mlade žene.

Vojvotkinja je, kako se navodi, od ranih godina gajila snažnu svijest o društvenim pitanjima, pa je tako sa svega 11 godina pokrenula kampanju tražeći od jedne tvrtke da promijeni svoj televizijski oglas, koji je koristio seksistički jezik za prodaju sredstva za pranje posuđa.

Ne čudi, stoga, što je rodno osnažena djevojčica stasala u samouvjerenu mladu ženu, koja je očev izostanak s njenog vjenčanja okrenula ga u svoju korist, te ponosno pred očima svijeta sama ušetala u Crkvu i ušla u novu obitelj simbolično ističući svoju samostalnost.

Iz svojevrsnog proglasa, kojime se u duhu kraljevske obitelji predstavlja dostojnom da igra ulogu dodjeljenih joj titula, Meghan je, kako doznajemo dobrovoljno radila u pučkoj kuhinji u Skid Rowu u Los Angelesu od svoje 13. do 17. godine, gdje je nastavila volontirati kad se vratila kući u Los Angeles, do svoje 22. godine. Čak je, kako je istaknuto, i na setu za vrijeme snimanja u Torontu organizirala da se ostaci hrane preusmjere tamošnjoj počkoj kuhinji, u kojoj je i sama volnotorila u pauzma između snimanja.

Prije dvje je godine postala svjetski veleposlanik za humanitarnu organizaciju ´World vision´ , s kojom je posjetila Ruandu i kasnije Indiju, gdje je radila na osnaživanju žena kroz bolji pristup obrazovanju, a o čemu je pisla i za ´Time Magazine´.
 

18. travanj 2024 22:49