StoryEditorOCM
Zanimljivostibrzo i fino

Imamo najbolji recept za slane palačinke punjene šunkom i mozzarellom! Brzo su gotove, a uz ove začine još slasnije

Piše SD SPIZA
27. kolovoza 2023. - 10:34

Ako ne znate što grickati ovih dana donosimo slastan recept za palačinke, ali ne one obične... Imamo nešto još bolje - recept za najbolje slane palačinke ikad! Priprema je brza i jednostavna. Odlična su ideja za doručak, slane zalogaje za druženja, a mogu se poslužiti i za večeru.

Kad je riječ o najomiljenijoj poslastici postoji mnogo načina na koji ih možete pripremiti, ali s ovim ukusnim receptom nećete požaliti! Uz rastopljenu mozzarelu, šunku i začinsko bilje garantiramo da ćete uživati u svakom zalogaju, ali i ponavljati recept. Isprobajte!

Slane palačinke

Sastojci:

2 jaja
250 g brašna
150 ml mlijeka
200 g pureće šunke
200 g narezanog mozzarella sira
150 ml vode
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica začinskog bilja
prstohvat soli

Priprema:

U zdjelu stavite brašno, jaja, mlijeko, ulje i vodu pa dodajte začinsko bilje i sol pa sve dobro izmiksajte. Kad se u smjesi pojave grudice ostavite je najmanje 1 sat u frižideru da odstoji. 

Svaku palačinku napunite purećom šunkom i mozzarellom pa je preklopite na pola i stavite u lim za pečenje, prethodno namazan uljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Pecite otprilike 2 minute u pećnici dok se sir ne otopi, a kad je gotovo poslužite dok su tople uz prilog po želji! U slast!

01. svibanj 2024 05:51