StoryEditorOCM
Zanimljivostiveliko srce

Humanitarna akcija u spomen na legendarnog Ćubija: prikupljena sredstva idu za liječenje malene Kiare Goršić

Piše Joško Dadić/SD
26. ožujka 2022. - 13:46

U spomen pokojnome komičaru, glazbeniku i humanitarcu, u subotu se u dvorani Kraljice Jelene na Japirku, na kojem je nastupilo 12 malonogometnih ekipa, održao malonogometni 2. memorijal 'Damir Mihanović Ćubi'. Turnir je bio humanitarnog karaktera, a cijeli prihod je namijenjen za liječenje Klare Goršić iz Šibenika.

Podsjetimo, Damir Mihanović Ćubi rođen je 1961. godine u poznatoj staroj splitskoj gradskoj četvrti Varoš. Kasnije se s roditeljima preselio na Gripe, gdje je pohađao Osnovnu školu 'Zlata Šegvić'. Potkraj 1970-ih svirao je u splitskom rock sastavu Atlasima. Široj javnosti poznat je po nezaboravnim ulogama u epizodama 'Jel' me netko tražio?', a kasnije i u epizodama glazbeno-zabavne emisije 'Nad lipom 26' na Novoj TV, što mu je bila iposljednja uloga. U glazbenoj karijeri ističe se popularnom pjesmom 'Pumpaj', izdanoj na njegovom albumu 'Rješenje za dobro raspoloženje' iz 1998. godine. Zaigrao je i u monodrami 'Tko radi, štrajka od gladi', koju je sam napisao i s kojom je gostovao po cijeloj Hrvatskoj.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Dana 30. studenog 2019. godine tijekom snimanja novogodišnje emisije Nove TV pozlilo mu je pa je iste večeri završio u bolnici gdje mu je dijagnosticiran rak pluća. Isprva je boravio u zagrebačkom KBC-u Sestara milosrdnica, a zatim je prebačen u KBC Split. S kemoterapijama je trebao početi 30. prosinca, no bio je previše oslabljen. Preminuo je u KBC-u Split, 1. siječnja 2020. godine, u 59. godini života.Iza sebe je ostavio dva sina, Mirana i Marina, suprugu Vernonu i majku Miru. Pokopan je na splitskom Lovrincu, 3. siječnja 2020. godine.

Turnir, na kojem nije bio bitan pobjednik, organizirala je Udruga 'Split Stars', koja se uglavnom sastoji od splitskih glazbenika. U njoj je ja aktivan i poznati glazbenik Želimir Dundić Dundo, iz Trija Gušt.

– Ovo je drugi turnir, bio bi treći da nije bilo pandemije, a i sadašnji je odgođen mjeseci i pol dana, zbog istih razloga. S obzirom da je Damir Mihanović Ćubi bio vrlo, vrlo aktivan u Split Starsima, i što se tiče estradnog, a i ovog sportskog dijela, ne samo što nam je glazbeni kolega, nego imamo iz moralnih razloga obavezu održati sjećanje na njega, odlučili smo neposredno nakon njegove smrti početkom godine održavat ovaj turnir, jer je Ćubi preminuo 1. siječnja 202. godine. Odlučili smo svaki put sredstva koja se skupe, u estranom i u sportskom dijelu, uručiti onome koje je tada najpotrebnije.

Tako su prve godine sredstva išla Ćubijevoj obitelji, dok će ove godine ići za liječenje male Kiare Goršić iz Šibenika – kazao nam je Želimir Dundić Dundo.

Kažimo za kraj kako su malonogometni turnir odigrali ekipe Salona Dental, CB Argentina, Grad Solin, Split Stars, S.U.P.P. Zatvor Split, MNK Fone, Šolta, Podstrana, Matići 04, Croatia Blizna, MNK Primošten, Transporti i Logistika.

image
Vladimir Dugandžić i Saša Burić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
24. travanj 2024 22:01