StoryEditorOCM
ZanimljivostiŠto ćemo sve gledati?

HRT konačno predstavio jesensku shemu: novu sezonu otvara serija ‘NDH‘! Evo i ostalih aduta javne televizije

Piše Hina
7. rujna 2021. - 17:40

HRT je u utorak predstavio Jesensku shemu HTV-a, koja kreće 20. rujna s novostima u dokumentarnom i dramskom programu, gdje se ističu dokumentarna serija ''NDH'', dramski serijal ''Područje bez signala'', nove epizode ''Nestalih 2'' i kriminalističko-dramska serija ''Šutnja''.

Programsko vodstvo Hrvatske televizije posebno je vodilo računa o zastupljenosti domaćeg programa u skladu sa svojom javnom zadaćom, te o onima gledateljstvu najzanimljivijim, prime-time sadržajima na Prvom i Drugom programu HTV-a., ističu s HRT-a.

Dugoočekivana dokumentarna serija "NDH"

Navodeći kako je udarni termin na HTV1 u ponedjeljak iza Dnevnika 2 rezerviran za domaći dokumentarni program, s javne radiotelevizije najavili su da ga 20. rujna otvara dugoočekivana i dugo pripremana dokumentarna serija ''NDH'' u 12 epizoda, realizirana u HRT-ovoj proizvodnji. Autori serijala su Hrvoje Klasić i Miljenko Bukovčan, koji potpisuje režiju.

Nakon nje u prosincu slijedi dokumentarno-politička serija, ''Hrvatsko proljeće“, također u HRT-ovoj produkciji, a u nastavku sezone na male ekrane vraća se Goran Milić s novim dokumentarnim serijalom u osam epizoda ''What’s up London, Berlin, Paris''.

Potom u 21.05 sati, terminu namijenjenom Domaćim dramskim i dokumentarno-igranim serijama, nakon ''Duge mračne noći“, 29. studenoga kreće ''Doba uskoka'', četverodijelna serija Božidara Domagoja Burića, te u prosincu šest epizoda Matanićeva ''Područja bez signala“.

U novoj shemi HRT je najavio i nove četiri epizode ''Nestalih 2'' i šest epizoda 'Šutnje“, prema motivima i likovima iz romana Drage Hedla.

Od 22 sata, od ponedjeljka do četvrtka slijede ''Otvoreno“ i Dnevnik 3, te u 23:20 strani dokumentarni film. Utorkom u prime-timeu nakon Potjere i Dnevnika 2 u 20:10 na Prvom programu HTV-a najavljena je peta sezona talk showa Tončice Čeljuske ''U svom filmu“, nakon čega slijedi strani dokumentarni film u BBC-jevoj produkciji.

Srijeda u 20.10 je i ove sezone rezervirana za talk show Romana Bolkovića ''1 na 1'', a u 21.05 za strani dokumentarac iz ciklusa ''Mijenjamo svijet''..

U četvrtak, 23. rujna, kreće nova sezona popularnog kviza ''Tko želi biti milijunaš'' s Tarikom Filipovićem, nakon čega slijedi magazin ''Puls''.

Nove humoristične serije

Novost je novi termin vanjskopolitičkog magazina ''Agenda svijet“, koji u novoj shemi ide četvrtkom u 21:30 nakon Pulsa.

Petak je pak u 20.10 sati na Prvom programu rezerviran za filmski blockbuster, nakon kojega oko 21:45 kreće i nova sezona zabavnog talk showa Daniele Trbović ''5com s Danielom'',a nakon Dnevnika 3 oko 23.20 slijedi još jedan film.

Subotnji prime-time do kretanja nove, četvrte sezone ''A strane'', za čije su snimanje već počele intenzivne pripreme, ispunjavat će, kako s HRT-a navode, vrhunski blockbusteri u večernjem terminu.

A nedjelju na Prvom programu, nakon game showa ''Volim Hrvatsku“ i večernjeg Dnevnika 2, u 20.10 otvara nova humoristična serija – sitcom ''Minus i plus'', koja će se u 12 epizoda baviti klasičnim odnosima Purgera i Dalmatinaca.

Nakon koje kreće sljedeća serija - ''Mrkomir Prvi'' u 13 epizoda, koji je rađen po uzoru na klasične BBC-jeve humoristične serije poput ''Crne guje“. Nakon humorističnih serija slijedi dokumentarni serijal ''Kako je obranjena Hrvatska'' u 12 epizoda, te ''Judita''19. prosinca, a od polovice siječnja kreću i ''Osjećaji'', novi serijal Roberta Knjaza .

U ožujku počinje novi serijal od osam epizoda Andreje Buče ''Stani na otoku''. Potom je u terminu od 21:45 strani dokumentarac, a nakon Dnevnika 3 se nastavlja ciklus ''Zlatno doba Hollywooda''.

Shema Drugog programa HTV-a ponedjeljkom počinje u 20:05 sa ''Stadionom'', nastavlja se filmom u 21 sat i od 22.30, s dvije vrhunske strane serije, te obiteljskim filmom u ponoć i 30 minuta.

Na Drugom programu premijere hrvatskih filmova

Utorkom na HTV2 idu strani dokumentarni filmovi o prirodi i životinjama, srijedom sportski program i Liga prvaka, četvrtkom lifestyle magazin ''Klub 7'' i premijerni ciklus hrvatskog filma u 21 sat - ''Mrtve ribe“, ''Posljednji Srbin u Hrvatskoj“, ''Dopunska nastava“, ''Ribanje i ribarsko prigovaranje“ . ''Plavi cvijet“.

Petkom idu krimi serija i dvije hit strane serije. Subotnji je prime-time večer za vrhunske strane dokumentarce ili blockbuster, potom avanturistički strani dokumentarni film i tri hit serije, a nedjelja za Film s 5 zvjezdica i Kostimiranu seriju oko 21.30, te late-nigt showa Grahama Nortona i glazbeni dokumentarac.

Kad je, pak, riječ o sportskom programu na HTV 2, glavni aduti bit će Zimske olimpijske igre i nogometno SP u studenom 2022. u Kataru.

S Prisavlja najavljuju da jesen otvaraju prijenosom najstarije sportske priredbe u Hrvatskoj - Memorijalom Borisa Hanžekovića, a na ekrane se vraća i najelitnije europsko klupsko natjecanje - nogometna Liga prvaka.

Uz novu sezonu domaće košarkaške lige i svjetskog skijaškog kupa gledatelji će moći uživati i u međunarodnoj biciklističkoj utrci CRO Race sa šest etapa voženih diljem Hrvatske.

29. rujan 2023 21:50