StoryEditorOCM
Zanimljivostisnima se film

Hollywoodske zvijezde okupirale Šibenik: grad i okolica izabrani za kulisu u znanstveno-fantastičnom trileru, producenti oduševljeni

Piše Šibenski.hr
1. listopada 2021. - 21:41

U Šibeniku je prošlog tjedna počelo snimanje visokobudžetnog znanstveno-fantastičnog trilera režisera i scenarista Brandona Cronenberga "Infinity Pool" (Bazen beskraja), u sklopu velike kanadsko-hrvatsko-mađarske koprodukcije.

Glavne uloge u filmu, s predviđenim budžetom od oko 10 milijuna kanadskih dolara, igraju Alexander Skarsgard, Šveđanin poznat po serijama „Okus krvi” i „Male laži” te filmu „Legenda o Tarzanu” i engleska glumica i model Mia Goth.

Radnja prati Jamesa Fostera (Alexander Skarsgård), romanopisca, koji bezuspješno pokušava napisati svoju drugu knjigu, provodeći vrijeme na all-inclusive odmoru sa suprugom Em (Mia Goth). 

"Bazen beskraja se snima pet tjedana, od čega pola u Hrvatskoj, a pola u Mađarskoj. Prije dvije godine smo scoutali lokacije u Hrvatskoj i redatelju se najviše dopao resort u Šibeniku – Amadria Park. Uskoro se ekipa seli u Mađarsku gdje će ujedno biti i završetak snimanja.

image
Duje Kundić/HAVC

Nakon toga, postprodukcija se seli u matičnu Kanadu, a završetak filma očekujemo u drugoj polovici 2022. godine. Skoro sve lokacije su nam unutar Resorta i u okolici Šibenika. Hrvatska svojom raznolikošću može poslužiti kao 'setting' za mnogobrojne svjetske zemlje, kao što je i dokazala posljednjih godina, no u ovom slučaju, Hrvatska će poslužiti kao izmišljena zemlja Li Tolqa.

Ono što nas veseli je da je ovo prva koprodukcija između Hrvatske i Kanade na dugometražnom igranom filmu. Vjerujem da će ova suradnja potaknuti i buduće suradnje između ove dvije zemlje te daljnji napredak međunarodnih filmskih suradnji s Hrvatskom.", ističe producentica filma Anita Juka, prenosi HAVC. 

25. travanj 2024 18:13