StoryEditorOCM
ZanimljivostiKalifornija

Gradsko vijeće Brentwooda spasilo od rušenja bivši dom Marilyn Monroe, gdje je pronađena mrtva u kolovozu 1962.

Piše MOZAIK SD
10. rujna 2023. - 18:34

Bivša kuća Marilyn Monroe bit će spašena od rušenja. Gradsko vijeće Los Angelesa izglasalo je u petak pokretanje postupka za označavanje zgrade u kojoj je glumica umrla od predoziranja drogom 1962. kao povijesnog i kulturnog spomenika.

Time je ukinuta već odobrena dozvola za rušenje španjolske kuće u kolonijalnom stilu u okrugu Brentwood. Prijedlog Gradskog vijeća općenito zabranjuje velike promjene na nekretnini dok se preispituje njezin status.

image

Marilyn Monroe

Photo12 Via Afp

Prema Los Angeles Timesu, Monroe je kupila jednokatnu nekretninu od 270 četvornih metara početkom 1960-ih za 75.000 dolara nakon završetka trećeg braka. To je bila jedina rezidencija koju je glumica, koja je dio djetinjstva provela u sirotištu i udomiteljskoj obitelji, ikada posjedovala sama.

image

Palm Springs, California

Shutterstock

Legenda ekrana, zvijezda filmova kao što su "Blondes Preferred", "Some Like It Hot" i "Misfits" pronađena je mrtva u spavaćoj sobi kuće u kolovozu 1962. u dobi od 36 godina. Pretpostavlja se da je uzrok smrti akutno trovanje barbituratima.

Times je izvijestio da je nekretnina od 0,20 hektara, koja je uključivala bazen i gostinjsku kuću, kupljena 2017. godine za 7,25 milijuna dolara i njome je upravljao upravitelj hedge fonda. Početkom godine preprodana je za 8, 35 milijuna dolara (po trenutnoj cijeni: 7,80 milijuna eura). Razlog planiranog rušenja ostao je nejasan. 

image

Palm Springs California

Shutterstock

 

03. svibanj 2024 04:21