StoryEditorOCM
ZanimljivostiJADRTOVAČKA IDILA

Galebovi i labudovi kao - kućni ljubimci; postali su već i mjesna atrakcija, koja privlači pozornost svih onih koji prođu kroz mjesto

Piše Zdravko Pilić
Snimio Ante Baranić
12. rujna 2021. - 16:40

Morinjski zaljev, na čijoj se obali smjestio i Jadrtovac, od davnina je poznat kao mrijestilište riba. A gdje je riba, tu su i galebovi, na stotine i tisuće njih, koji uživaju u podnevnoj siesti. A otprije nekoliko godina, uz galebove su se naselili i labudovi.

Najprije jedan par, a sada ih je tu već – šest, kako nam govore mještani. Postali su već i mjesna atrakcija, koja privlači pozornost svih onih koji prođu kroz Jadrtovac, obilazeći obližnje vinograde, putem kroz Donje Polje pa prema Žaboriću i Grebaštici.

"Nema ništa ljepše nego stati ovdje i podijeliti marendu s labudovima. I napraviti koji selfi!" kazala nam je simpatična Lucija, koja, veli nam, često navrati u Jadrtovac baš zbog ove ljepote koja se pruža kilometrima daleko gdje god da okom pogledate.

A labudovi su pitomi da pitomiji ne mogu biti, gotovo kao da su – kućni ljubimci. Priđu vam toliko blizu da iz ruke jedu. Samo, treba biti oprezan dok fotografirate labudove. I vrlo brz! Jer njima i mobitel djeluje kao – hrana. Koja lako može završiti u vodi!

18. travanj 2024 15:45