StoryEditorOCM
ZanimljivostiPoznati na MDF-u

Festivalu nisu odoljeli ni Višnjić ni ministri i influenceri, a bome ni Krunoslav Capak! Evo koga smo sve sreli u Šibeniku ovih dana

Piše Marija Lončar
1. srpnja 2021. - 20:11

Mnoga su poznata lica ovih dana viđena na 61. Međunarodnom dječjem festivalu, zbog čega su organizatori festivala s ponosom već poručili – Šibenik i MDF hit su destinacija ovoga ljeta. Najviše pozornosti svako je privukao šibenski glumac hollywoodskog sjaja Goran Višnjić koji je sa sinom pratio predstave na ljetnoj pozornici, ali se rado odazvao pozivu te uključio i u sam festivalski program.

Višnjić je naime u sklopu Godine čitanja, zajedno s kolegicom Orianom Kunčić, najmlađima čitao priče i slikovnice koje su obilježile njegovo djetinjstvo. Grad svog odrastanja u kojem ga je MDF barem malo zarazio filmom i kazalištem, posjetio je i Vinko Brešan. Ni književnica Olja Runjić nije mogla odoljeti festivalskom zovu mirise i boje kojeg sada upija i njezina kći.

Posebno brojni ovih su dana u Šibeniku bili poznati Splićani. Obitelj Huljić: Tonći, Vjekoslava i Hana posjetili su tako djecu u radionici Potraga za blagom, a modna dizjanerica Anamarija Asanović, odnedavno i autorica slikovnice "Kapetan Ivo u lovu na dugu", vodila je i jednu dječju radionicu. Na sajam dječje knjige u đardin Librić stigao je i novinar i pisac Ante Tomić. I glumica Daria Knez uživala je u programima MDF-a, a u publici je, na iznenađenje mnogih, viđen i najpoznatiji hrvatski epidemiolog Krunoslav Capak.

Festivalskom šušuru nije odoljela ni bivša misica, Šibenčanka Maja Cvjetković i influencerica Lidija Lešić kao ni ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

20. travanj 2024 10:14