StoryEditorOCM
Zanimljivostiza prste polizat?

Ekipa s Adventure ‘otkrila‘ recept za čuveni Buncekebab s kućice Kluba Šibenčana, slijedite ova 24 jednostavna koraka

Piše Šibenski.hr
16. prosinca 2020. - 21:01

Ekipa koja stoji iza Adventure na svom je Faceboo profilu podijelila recept u "jednostavnih 24 koraka" za njihov čuveni buncekebab, jelo koje je prošle godine na kućici Kluba Šibenčana postalo pravi hit i kojim su se omastili brojni sugrađani i njihovi gosti.

Njihovu objavu na Facebooku  s ovim zanimljivim receptom prenosimo u cijelosti:

"Pred vama su 24 koraka za djelovanje u skladu s trenutkom:

Dio prvi:

1) Dignite na bankomatu 100 kuna ili ih izvucite iz madraca. Ovo su ti trenuci za koje ste šparali.

2) Izaberite trgovački lanac po izboru, što veći to bolji. Za potrebe pisanja ovog teksta mi ćemo ga nazvati Konsum. Stavite masku i na ulazu se dobro pošpricajte po obje ruke.

3) Otiđite do sektora nedovoljno sušenih suhomesnatih proizvoda, to vam je onaj di stoje vakumirani bunceci i još neke vakumirane stvari. Dobro izaberite jedan lipi komad od kila-kila ipo. Pogledajte cijenu, neka bude vrijednost za novac.

4) Otiđite do sektora di stoje voće, povrće, kapula i kumpir. Uzmite kapule, može ljubičaste, može crvene, može bile, može žute, uzmite kilo ako je dobra cijena, neće se bacit.

5) Otiđite do sektora di stoje kruv i izvedenice kruva. Uzmite somun. Zapravo, uzmite tri, neće se bacit. Ako nema, pitajte gospođu kad će bit pa dođite tad. Ako triba, odgodite sve za idući dan.

6) Vratite se do sektora di ste uzeli kapulu i uzmite svježeg hrena, onog u korijenu. Ako nema, bit će na pijaci, samo se posli spustite nizbrdo.

7) Na putu prema blagajni uzmite još i marmeladu od šljiva. Može i pekmez. Najbolje od Podravke.

8) Uredno platite na blagajni i probajte ovo sve bez kese odnit do doma.

Dio drugi:

9) Izaberite teću u koju može stat buncek, a da ne viri iz vode dok se kuva. Buncek van nije velik pa problema ne biste tribali imat.

10) Položite buncek u teću, nalijte vode da skroz pokrije buncek i dobro posolite.

11) Pustite neka kuva pa možda čak i priko dvi ure. Ovisi od teće do teće, možda će tribat i tri ure.

Dio treći:

12) Dok se buncek kuva, ako imate još jedno kolo na raspolaganju, napravite marmeladu od kapule. Prvo nasickajte kapulu, recimo pola kila, mi osobno preporučujemo oblik polumjeseca srednje debljine. Ne tribate žurit, buncek se ima još masu kuvat.

13) Prodinstajte kapulu na ulju ili svinjskoj masti. Razlike nema, samo šta svinjska mast lipše miriši kad je bacite na tavu. Kapulu posolite i podlijte s malo kvasine, to valjda imate kući. Dinstajte dok kapula ne omekša, jedno po ure. Opet ovisi od tave do tave.

14) Kad je kapula omekšala, skinite je s kola i uzmite onu marmeladu od šljiva koju ste kupili. Zagrabite dobre dvi jušne žlice i pomišajte s kapulom. Dobili ste spoj marmelade i dinstane kapule, odnosno marmeladu od kapule.

Dio četvrti:

15) Probajte buncek, ubodite ga oštrim predmetom. Ako vam se sviđa, gotov je. Pustite ga da se oladi, možete otić i prošetat malo i razvitrit kuću.

16) Kad se buncek oladija narižite ga na sitno. Uzmite onaj somun pa ga okidajte na pola. Uzmite samo jednu polovicu, a ako van se raspadne posegnite i za drugom.

17) Ugurajte u polovicu somuna ko u džep šta više može stat bunceka pa ugurajte i marmelade od kapule i onda uzmite onaj hren i naribajte i njega pa i njega narugajte. Sad ste vrlo blizu kraja.

18) Zaboravili smo ranije napisat da kupite jogurt, ali to valjda imate u frižideru. Uzmite jogurt, tekući po mogućnosti, pa ga ulijte u taj somun di ste već sve nagurali, ako igdi stane. Ako ne stane, nagurajte.

19) Eto, gotovi ste. Zagrizite i uživajte.

Dio peti:

20) Nevalja.

21) Normalno da nevalja.

Objašnjenje:

22) Niti je ovo recept za buncekebab, nit' ovo gori napisano ima veze s ičin. Niti se kupuje taj buncek, niti taj kruv, nit' se buncek soli kad se kuva, nit' se tako hren stavlja, nit' jogurt, nit' se buncek smi oladit kad ga skuvate, nit' se kuća vitri zimi, nit' se šeta prije ručka. Jedino bi možda ova marmelada od kapule mogla i vako bit dobra, probat ćemo.

Zaključak:

23) Ostavimo buncekebab mitu do nekih nadolazećih Adventura, a vi se se bar na jedan dan ostavite kuvanja kući. Uzmite onih 100 kuna s početka teksta i naručite nešto od onih koji i dalje kuvaju za vas. Pa ako van baš toliko fali Adventura, pokupite to i prošetajte se do Đardina.

24) Sidnite na klupicu i uživajte. Uz primjeren odmak, i od stvarnosti."

Eto, ako je netko uistinu pomislio da će Šibenčani tek tako okriti svoj recept...

24. travanj 2024 14:11